Lave boliglånsrenter

Smarte lånegrep når renta er lav

Du kan utnytte de superlave boliglånsrentene til å redusere utgiftene dine i lang tid framover.

RENTEKUTT: Bankene fortsetter å kutte rentene sine, og nå kan du få boliglånsrente godt under 1,50 prosent. Dette bør du utnytte godt. Foto: Eilin Lindvoll
RENTEKUTT: Bankene fortsetter å kutte rentene sine, og nå kan du få boliglånsrente godt under 1,50 prosent. Dette bør du utnytte godt. Foto: Eilin Lindvoll Vis mer
Publisert

Før sommerferien ble styringsrenta værende på rekordlave null prosent, og det er ventet at renta kommer til å bli på dette nivået de neste to årene.

I løpet av august kommer det ny rentebeslutning fra Norges Bank.

Utlånsundersøkelsen som nylig ble publisert, viser at lave renter hos bankene har økt etterspørselen etter lån.

Nå kan du nemlig få boliglånsrente helt ned til 1,44 prosent effektivt!

- Gjeldsnedbetaling er mer lønnsomt enn sparing

Dersom du er permittert fra jobben din, og må belage deg på å leve med lavere inntekt framover, er lavere lånekostnader kjærkomment.

For deg som ikke har fått privatøkonomien din påvirket av pandemien i like stor grad, kan du med fordel utnytte rentekuttet til å redusere lånekostnadene dine på lang sikt, også etter at viruset har herjet ferdig.

- Det er lurt å betale ned lånet når renta er så lav, og særlig for de med høy gjeldsgrad. Videre er renta på lånet høyere enn innskuddsrenta nå, så det er mer lønnsomt å nedbetale gjeld enn å spare i bank, sier forbrukerøkonom Derya Incedursun i Nordea til Dinside.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer