Ny boliglov 2022

Smarte salgsråd med ny boliglov

Boligsalget vil sannsynligvis ta lenger tid nå enn før, og for mange er det en god idé å sikre seg ny bolig først.

SELGE ELLER KJØPE FØRST? Dette spørsmålet stiller mange seg i disse dager. I saken får du noen fordeler og ulemper med begge alternativene. Foto: NTB
SELGE ELLER KJØPE FØRST? Dette spørsmålet stiller mange seg i disse dager. I saken får du noen fordeler og ulemper med begge alternativene. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Siden årsskiftet har den nye boligloven vært på «alles lepper» - i alle fall de som har planlagt å enten kjøpe eller selge bolig akkurat etter at loven trådte i kraft.

Kort forklart innebærer den nye avhendingsloven, også omtalt som boligloven, at det stilles strengere krav til opplysningene fra boligselger, og kjøperne må på sin side sette seg inn i all informasjonen de får om boligen før de «slår til».

Ifølge Huseierne fører ny boliglov til at selgere gjerne må tenke litt annerledes rundt hvordan de løser hele prosessen praktisk.

Vil ta lenger tid

Det er ikke lenge siden DinSide varslet at boligmarkedet går treigere med ny boliglov:

Takstmennene bruker mer tid på tilstandsrapportene og det er få nye boliger til salgs i starten av 2022.

– Når boliger selges fort unna, slik det skjedde de siste månedene i 2021, blir det færre som ligger til salgs på nyåret, sa administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge nylig til DinSide.

Henning Møllerløkken, daglig leder i Taksering Norge, bekrefter at de nye boliglov- og forskriftskravene innebærer at flere elementer skal undersøkes, samt at strengere krav til dokumentasjon, resulterer i lenger behandlingstid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer