Smarte sparetips for single

Rentehoppene svir mest for dem som bor alene. Slik får du økonomien tilbake på rett kurs.

Publisert
Sist oppdatert

Ikke overraskende er det den enslige førstegangsetablerte som kommer dårligst ut etter de mange renteøkningene.

Single bruker 32 prosent av lønnen sin på renteutgifter hver måned. Det unge paret betaler 18 prosent av lønnen sin i renteutgifter, og det etablerte paret betaler 11 prosent av lønnen sin. Det er tydelig at det lønner seg å være to.

Dette skrev Dinside.no i forrige uke.

Ikke nok med det, men er du singel og jente er du enda dårligere stilt: det viser tall fra LO i Sverige. Der viser en undersøkelse at enslige menn har hatt dobbelt så høy velstandsutvikling enn enslige kvinner. Dette ifølge Aftonbladet.

Visste du at en kvinnelønn er 85 prosent av en mannslønn?

I tillegg til økte rentehopp er også bensin-, mat- og strømprisene på vei oppover. Her er våre beste tips for å få økonomien tilbake på riktig kurs.

Ta singelgrepene

1. Bo kollektivt: Med gjennomsnittlig kvadratmeterpris på 24.400 kroner kan det være vanskelig å skaffe nok egenkapital til å kjøpe en hel bolig alene. Vil du inn på boligmarkedet kan det lønne seg å slå seg sammen med venner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer