Smarte valper med omega-3

Omega-3 er ikke bare godt for oss mennesker. Tisper som får tilskudd av riktig fiskefett, føder valper som lærer lettere enn andre valper, viser ny forskning.

Publisert
Sist oppdatert

Omega 3-fettsyrer, som finnes i fet fisk, hjelper mennesker til et bedre liv. De kan styrke immunforsvaret, stabilisere hjerterytmen, motvirke blodpropp og forebygge brystkreft.

Nå kan også kjæledyrene nyte godt av slike tilskudd, og det kan gjøre dem mer lærevillige. Fôrprodusenten Eukanuba har for første gang funnet bevis for at omega 3-fettsyren DHA hjelper valper til å lære bedre.

Dobbelt så smarteI forsøkene deltok 39 genetisk like valper og deres mødre. Halvparten fikk høye tilskudd av DHA, og den andre halvparten fikk DHA i lik mengde med det som er vanlig å finne i hundefôr. Etter ni uker gjennomgikk valpene en intelligenstest.

- Valpene skulle identifisere firkanter og sirkler som tegn på om de skulle gå til venstre eller høyre i en enkel labyrint. Premien for å velge riktig var mat. Valper som hadde fått DHA-tilskudd løste oppgavene dobbelt så ofte som de andre, sier veterinæransvarlig William Bredal i Eukanuba til Newswire.

Han tror denne forskningen vil ha stor innvirkning på hvilken type hundefôr vi gir valper i årene fremover.

- Vi vet at en stor del av hundenes hjerne utvikles i de første månedene etter fødsel. At valper som får tilført DHA får større læreevne og lærevilje, er selvsagt svært viktig for hundeeiere, sier Bredal.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer