Forsikringssvindel

- Smarttelefoner meldes stjålet mistenkelig nær iPhone-lanseringer

Dette er én av gjengangerne forsikringsselskap ser knyttet til uærlige kunder.

SVINDEL: Én av ti unge voksne kjenner noen som har meldt mobilen stjålet eller knust for å få ny telefon på forsikringen. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
SVINDEL: Én av ti unge voksne kjenner noen som har meldt mobilen stjålet eller knust for å få ny telefon på forsikringen. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En ny undersøkelse Norstat har gjennomført på vegne av Codan Forsikring viser at 22 prosent av oss kjenner noen som har lurt forsikringsselskapet sitt.

Det kan dreie seg om bekjente som har lagt på litt ekstra for å få større erstatning fra reiseforsikringsselskapet sitt, unnlatt å melde fra om parkeringsuhell og bulkinger med bilen, samt meldt noe stjålet selv om det ikke er det.

- Når noen lurer til seg mer penger enn de har krav på, betyr det dyrere forsikring for alle andre kunder hos selskapet. De høye tallene antyder at mange ikke er klar over at dette regnes som svindel og er straffbart, sier Nils Kristian Brekke, utreder i Codan Forsikring og tidligere politimann.

«Stjålet» mobil rett før iPhone-lansering

Én av ti i alderen 18 til 29 år kjenner noen som har meldt at mobilen har blitt stjålet eller knust for å få ny telefon fra forsikringsselskapet, viser undersøkelsen.

- Det er påfallende hvordan disse sakene kommer samtidig med lanseringen av nye iPhone-modeller, eller andre populære mobilmodeller, sier Brekke.

Forsikringsselskapet avdekker også jevnlig at folk bruker forsikringen sin til å finansiere innkjøp av ny mobil.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer