Småspiser du deg feit?

Et mellommåltid er kanskje ikke så stort som du tror… Så mye kan du unne deg.

Det er lett å falle for fristelsen, men sjokolade er kanskje ikke så mye å bli mett av? Sjokolade gir heller ingen vitaminer eller mineraler. Foto: Per Ervland Foto: DinSide
Det er lett å falle for fristelsen, men sjokolade er kanskje ikke så mye å bli mett av? Sjokolade gir heller ingen vitaminer eller mineraler. Foto: Per Ervland Foto: DinSide Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Spiser du tre-fire hovedmåltider om dagen, er det lurt å fylle på med et par mindre måltider innimellom.

- Det vil kunne hindre at du blir skrubbsulten til middag og spiser mye mer enn nødvendig. Mellommåltidene kan også hjelpe deg til å holde blodsukkeret stabilt, forklarer Unni Vada Coldevin, fagkonsulent i Grete Roede AS.

Les også: Bli slank med håndflatemetoden

En voksen mann har et dagsbehov på rundt 2800 kilokalorier (kcal), mens det tilsvarende for en voksen kvinne er rundt 2200. Hvor mange kalorier et mellommåltid skal inneholde, bør bestemmes av hvor stort energibehov hver enkelt har, men du får et sunt og godt mellommåltid på 100-300 kcal.

Men hvor mye mat tilsvarer det egentlig? Mange av oss har slett ikke oversikten.

Se bildeserie: Så mye kan du spise

Pass opp for muffins

- Jeg har en følelse av at kaloriforståelsen blant folk flest er relativt dårlig. De fleste vet nok ikke hvor stort energibehov de selv har, og da kan det være vanskelig å forstå kalorimengde i mat, mener Coldevin.

Du trenger nødvendigvis ikke se det på matvaren at den er kaloririk, og det er mange skjulte kaloribomber. Visste du for eksempel at en muffins kan inneholde mellom 400 og 600 kcal? Det er faktisk ¼ av energibehovet til en voksen dame på 70 kg!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer