Småsvindlerne digger Kylie

Ville du vært ærlig etter å hatt inbrudd i bilen? Mange faller for fristelsen til å pynte på hva som er stjålet. I England er det nå gitt ut tall som viser hvilke plater vi juger på oss, og Kylie Minouge topper lista.

Publisert
Sist oppdatert

Forsikringssvindel kan virke som en offerfri forbrytelse, og for svake sjeler kan det fort virke enkelt å sette en høyere verdi på gjenstanden, eller å plusse på antallet når de likevel har blitt utsatt for et innbrudd.

En ting er likevel sikkert: Regningen kommer uansett tilbake til oss som kunder – i form av høyere forsikringspriser. Men selv om mørketallene antas å være store, er det ingen tvil om at problemet tas på alvor.

I Storbritannia har firmaet Absolute Customer Management spesialisert seg på å avsløre forsikringssvindel. Og her lar man ikke noen metoder være uprøvd. Selskapet har tidligere vært i søkelyset til britiske medier for bruk av blant annet løgndetektorer. Selskapet anslår selv at rundt 30 prosent av skademeldingene de mottar enten er sterkt overdramatiserte eller direkte falske.

Denne gangen har de offentliggjort hvilke CD-plater småsvindlerne melder stjålet etter bilinnbrudd, men som altså aldri har vært innkjøpt.

Platelisten

Gjengangerne er: Kylie Minogue, Westlife, Bryan Adams, Robbie Williams og samleplater med dance-musikk eller 80-talls hits. - Vi kan trygt konkludere med at svindlerne ikke er særlig originale, sier Bill Trueman fra Absolute til ITN-news.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.