Smertepiller redder hjertet

Har du høy risiko for hjerte- og karsykdommer? Vanlige smertestillende tabletter kan redde livet ditt.

Publisert
Sist oppdatert

En pille om dagen kan gjøre blodet tynnere og redusere risikoen for hjerte- og karsykdommer betydelig. Og det er ingen skumle legemidler som skal til - løsningen ligger i helt vanlige smertestillende tabletter.

Acetylsalicylsyre er navnet på virkestoffet som blant annet finnes i reseptfrie produkter som Dispril og Aspirin. I tillegg til å redusere flere typer smerter, gjør stoffet blodet mindre klebrig slik at risikoen for flere typer hjertesykdommer blir redusert.

- Aspirin bør brukes av de som allerede har hatt en hjertesykdom, de som har flere risikofaktorer for sykdommene, eller hvis du er 65 år gammel. Jeg mener at aspirin også bør brukes daglig mellom 45 og 65 år hos de som ikke har hatt noen hjertesykdom, men som har problemer med diabetes, høyt blodtrykk eller kolesterol, sier kvinnelege Nieca Goldberg til helsemagasinet Health Day.

Vanlig misforståelseMen selv om en halv dispril om dagen kan virke som en lettvint livsforsikring, bør du uansett snakke med legen din om hva slags behandling som passer best for deg

- Det er riktig at legemidler som Dispril kan redusere risikoen for hjertesykdommer som blodpropp, drypp, eller hjerteinfarkt. Men dersom du er i risikogruppen for slike sykdommer eller allerede har hatt et tilfelle av hjertesykdom, anbefaler vi vanligvis Albyl E som gir den samme effekten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer