Smertestillende reduserer fruktbarheten

Publisert
Sist oppdatert

Smertestillende reduserer fruktbarhetenVanlige betennelsesdempende medikamenter kan gi deg problemer med å bli gravid. Se listen over de farlige medisinene her.

Flere betennelsesdempende medikamenter kan påvirke eggløsningen hos kvinner. I verste fall vil eggløsningen utebli fullstendig.

Kan føre til abortDet er NRK som nå setter fokus på medisinene som har vært under mistanke i flere år.

I august 2003 omtalte Mozon en amerikansk undersøkelse som omhandlet den samme gruppen medisiner. Da var konklusjonen at bruk av noen typer vanlige smertestillende medikamenter kan gi en dramatisk økning i risikoen for en ufrivillig abort.

Dette er pilleneDet er en bestemt gruppe anti-inflammatoriske medikamenter som kan påvirke eggløsning og utløse abort. Vanlige produktnavn i denne gruppen er Ibux, Naproxen, Napren, Brufen, Voltaren, Brexidol, Celebra og Vioxx.

Noen av disse er reseptbelagt mens andre som for eksempel Ibux kan kjøpes fritt i butikkene.

Mistanke i mange år- Vi har hatt mistanke om denne sammenhengen i flere år. De første studiene kom allerede på 80-tallet. Studiene er ikke entydige, men at det nå er enighet om å advare er bra, sier Johan Fredrik Skomsvoll, overlege ved St. Olavs Hospital i Trondheim til NRK.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer