Smil for helsa

Det sies at latter er den beste medisin og det er kanskje ikke så langt fra sannheten. Ny forskning viser at positive og glade mennesker også er langt mindre utsatt for vanlig forkjølelse.

Publisert
Sist oppdatert

De fleste nordmenn opplever vanlige forkjølelsessymptomer flere ganger i året. Årsaker til at forkjølelsen bryter ut kan være fysisk eller mentalt stress, lite søvn eller irritasjoner på slimhinnene som trigger en reaksjon. Men nå viser en amerikansk undersøkelse at en positiv innstilling kan være alfa og omega for å unngå forkjølelsen

Glad og friskUndersøkelsen tok for seg en gruppe friske mennesker som ble vurdert i forhold til deres opplevelse av positive og negative følelser. Målet var å kunne rangere deltakerne i forhold til en mer eller mindre positiv livsholdning.

Deretter ble deltakerne eksponert for et forkjølelsesvirus i nesen. Forskerne ventet så for å se hvem som utviklet forkjølelse og hva slags symptomer de ville ha på forkjølelsen. Resultatet viste klart at deltakerne som var mer energiske, glade og avslappede hadde mindre risiko for å bli syke enn de som var deprimerte, nervøse eller sinte. De som på tross av en positiv innstilling ble syke hadde også en tendens til å klage mindre over symptomene. Undersøkelsen er publisert i tidsskriftet Psychosomatic Medicine.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer