Smil og verden smiler til deg

Gir større ringvirkninger enn du tror.

Dine nærmeste spiller en viktig rolle i hvorvidt du er lykkelig.   Foto: colourbox.com
Dine nærmeste spiller en viktig rolle i hvorvidt du er lykkelig. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

"Smil til verden - og verden smiler til deg". Hørt det før? Ny forskning viser nå at det er hold i det gamle ordtaket. Det melder avisen Daily Mail.

Les også: Lykkelige lever lengst

Smil, latter og glede smitter nemlig over på omgivelsene dine, og er således et kollektivt fenomen, hevder forskerne bak en ny studie.

Tre ledd

- Din egen lykke beror i stor grad på personene du omgir deg med, sier professor Chris Nicholas Christakis ved Harvard univerity til Daily Mail.

Han understreker imidlertid at dette gjelder for personene som står deg nærmest, og eksempelvis ikke for arbeidskollegene dine.

Les også: Danskene lykkeligst i verden

- Ditt gode hummør sprer seg videre fra deg gjennom tre ledd; til din venn, til din venns venn og videre til dennes venn, forklarer Christakis.

Studien viser også at lykkespredningen har størst effekt dersom du bor nærme vennene dine. Bor vennen (e) din (e) nærmere enn 1,6 kilometer fra deg, er det større sannsynlighet for at det gode humøret smitter mellom dere.

Gjelder ikke på jobben

Ifølge professor Christakis er det avgjørende at man treffes ofte, og med jevne mellomrom, for at humøret og lykkefølelsen holdes oppe.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer