Sminken kan gjøre deg syk

Sminkepungen er en bakteriefelle. Slik unngår du at bakteriene begynner å florere.

Kvinner som deler sminke har større risiko for infeksjoner. Illustrasjonsfoto: colourbox.com Foto: Illustrasjonsfoto: colourbox.c
Kvinner som deler sminke har større risiko for infeksjoner. Illustrasjonsfoto: colourbox.com Foto: Illustrasjonsfoto: colourbox.c Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Undersøkelser viser at kvinner i gjennomsnittet har tre til fire ganger så mange bakterier i sin umiddelbare nærhet sammenlignet med menn. Og kosmetikk og sminke er to av de største synderne.

Les også: Advarer mot farlig kosmetikk

Farlig sminkeNi av ti kvinner utsetter helsen sin for potensiell fare ved å bruke gammel sminke, ifølge det britiske nettstedet femalefirst.co.uk. Risikoen for infeksjoner er også mye større når kvinner deler sminke.

Doktor Susan Blakeney som jobber på College of Optometrists i London, sier at kvinner ikke er klar over faren som skjuler seg i sminkepungen:

- Maskara kan være en plass hvor bakteriene florerer, så det er ikke overraskende at halvparten av kvinner lider av såre, kløende, rennende og røde øyne når de holder på sminkepungen så lenge og deler den med venner, sier hun til femalefirst.co.uk.

Les også: Kvinner omgis av bakterier

Sjekk sminkepungenEr du en sminkesynder? Da kan du gjøre noe med det. I den britiske avisa The Mirror presenterer Make-up-artisten Ariane Poole en gjør-det-selv helsesjekk av sminkepungen:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer