Smittefarlig oralsex

Trodde du at oralsex var helt risikofritt? Ubeskyttet munnsex er årsaken til mange alvorlige kjønnssykdommer.

Publisert
Sist oppdatert

Oralsex er liksom ikke ordentlig sex. Med den holdningen er det også lettere å droppe kondomene når man møter en tilfeldig sexpartner.

Men ubeskyttet oralsex er slett ikke uten risiko. Legene mener at virus som syfilis og herpes lett kan overføres fra skrittet til munnen.

Smittes av syfilis- Mennesker som ikke er i et stabilt forhold og som deltar i oralsex bør bruke fysisk beskyttelse som kondomer. Slik kan de redusere risikoen for seksuelt overførbare sykdommer, mener legen C. Ciesielski ved Chicago Department of Public Health i USA.

Legene i Chicago har nylig gjennomført en undersøkelse som viser at stadig flere amerikanere pådrar seg syfilis etter ubeskyttet oralsex.

Kjønnssykdommen syfilis var i mange år nesten utryddet i den vestlige verden. Men de siste årene har viruset plutselig dukket opp igjen.

Den alvorlige kjønnssykdommen kan føre til alvorlig sykdom og tidlig død om den ikke behandles på riktig måte. En plutselig spredning av viruset er kjent fra homoseksuelle miljøer, men smitter også lett mellom heteroseksuelle partnere.

Den amerikanske undersøkelsen er publisert i siste utgave av fagmagasinet Morbidity and Mortality Weekly Report.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer