SMS fra eksen

På nyttårsaften får hver fjerde nordmann SMS fra ekskjærester.

Foto: Colourbox.com
Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
At vi mobilflørter, og at det er de yngre som er mest aktive er kanskje ingen overraskelse.


Og er du under 30 år, er det dobbelt så vanlig at året starter med en melding fra en tidligere flamme.

Det kommer til å bli sendt rundt 14 millioner tekstmeldinger i NetComs nett nyttårsaften, så at mobilen er nordmenns favorittkanal til å sende hilsener med har vi fått bekreftet for lenge siden. Men det er interessant å oppdage at et stort antall av disse meldingene er potensielle sjalusibomber, sier kommunikasjonsrådgiver Øyvind Vederhus i NetCom.

Les også: Jentene flørter mest

Casanova?

Det er færre som oppgir å ha sendt, enn mottatt, slike meldinger. 17 prosent oppgir at de selv har sendt nyttårsmeldinger til gammelkjærester. Menn sender noe mer enn kvinner.

- Kanskje finnes det en storflørter eller tre som har fyldige kontaktlister å sende til, eller kanskje har vi vanskeligere for å innrømme hva som forlot mobilen i champagnetåken, sier Vederhus.

Høytid for flørt

Samtidig viser undersøkelsen at hver femte under 30 år bruker jule- og nyttårsfeiringen som en anledning til å sende flørtemeldinger. Nesten dobbelt så mange menn som kvinner oppgir dette og Finnmark er på topp med 14 prosent, mot Akershus som ligger på bunn med 4 prosent. I hele befolkningen sier omtrent hver tiende nordmann det samme.

– At vi mobilflørter, og at det er de yngre som er mest aktive er kanskje ingen overraskelse. Men at kjønnsforskjellene er såpass store og at mobilflørting er tre ganger mer utbredt i Finnmark enn Akershus, er mer påfallende, sier Vederhus.

Undersøkelsen er gjennomført av Perduco for NetCom i november 2007 blant et representativt utvalg på 1900 privatpersoner.

At vi mobilflørter, og at det er de yngre som er mest aktive er kanskje ingen overraskelse

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer