SMS gir vonde fingre

Koz. Og klemz. SMS er blitt så populært at mange tenåringer skader tomlene sine.

Publisert
Sist oppdatert

”Da sees vi kl. 15. Klemz”, ”Han sendte meg akkurat en melding. LOL”, CUl8r”.

I følge en ny studie er det i Storbritannia blitt så populært å sende meldinger at flere millioner skader tomlene og fingrene sine, skriver Reuters. Italienske leger har også advart ungdom mot overdreven sms-ing.

Mer enn 93,5 millioner SMS-er sendes hver dag i Storbritannia. Og all denne digitale aktiviteten har ført til en enorm økning i antall personer som får den smertefulle lidelsen RSI (Repetitive Strain Injury), populært kalt musesyke.

38 prosent flere mennesker lider nå av ømme og såre håndledd og tomler på grunn av sms-ing enn for fem år siden. Hvert år klager 3,8 millioner mennesker over at de har sms-relaterte skader.

Undersøkelsen, utført for mobilselskapet Virgin Mobile, viser at det ligger ikke an til at vi kommer til å tekste noe mindre fremover. I overkant av 12 prosent av befolkningen sender 20 meldinger per dag og 10 prosent innrømmer at de sender inntil 100 meldinger per dag.

I Norge sender Netcom-kunder i gjennomsnitt 94 sms-er i måneden. Telenor-kunder melder gjennomsnittlig mellom 2,3 og 4 ganger om dagen. Av et utvalg på 1000 er det 2 eller 3 som sender rundt 100 meldinger per dag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer