SMS gjelder som bindende avtale

Og trekker du deg fra en kjøpsavtale, kan selger kreve erstatning.

DYRT: Denne SMS-en kostet en trønder 35.000 kroner. Utrolig, men sant, og kjøpsloven har "skylda".  Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
DYRT: Denne SMS-en kostet en trønder 35.000 kroner. Utrolig, men sant, og kjøpsloven har "skylda". Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

"Hadde vi egentlig en avtale?" Det spørsmålet står sentralt i mange krangler, og verdien av et håndtrykk eller et muntlig løfte har trolig blitt diskutert siden eldgamle tider.

Men vit dette: Det er langt fra bare en formell kontrakt som definerer en bindende avtale. Blant annet en SMS, selv en vag SMS, kan binde deg. Og koste dyrt om du bryter avtalen.

Det fikk en bilkjøper nylig erfare.

Hva er egentlig best – innbytte eller bruktbilsalg?

Tapte på tapt salg

I vinter la en sandefjording ut sin Volvo til salgs på Finn.no, og en kar fra Stjørdal tok kontakt. Trønderen fikk prutet ned prisen, og sendte etter litt betekningstid følgende SMS:

"Hei. Har kjøpt meg flybillett nå så da blir det vel bilhandel! (...) Ønsker du bankremisse eller skal jeg føre over på konto når jeg kommer?"

Selgeren tenkte da at salget var i boks, men et par dager etter sendte trønderen en ny SMS:

"Hei. Beklager, men jeg må avlyse bilhandel med deg. Selger kom fra Røros til Stjørdal i dag for visning av bil og jeg slår til på den."

Bilselgeren solgte dermed bilen til en butikk, til 35.000 kroner mindre enn hva trønderen ville gi for den. Disse pengene ville sandefjordingen ha tilbake fra trønderen, da selgeren opplevde at de hadde gjort en bindende avtale om kjøpet. Trønderen nektet, og saken havnet hos Forbrukertvistutvalget (FTU).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer