SMS-storm etter falsk annonse

Solsenterkjeden forsto ikke hvorfor de fikk så mange henvendelser. Tusenvis er blitt lurt.

SMS-storm etter falsk annonse
Publisert
Sist oppdatert

En annonse på nettsiden, Gjerrigknark.com oppfordret leserne til å sende inn SMS for å motta et gratis solkort fra solsenterkjeden Brun og Blid på en verdi av 200 kroner som svarpremie. Denne annonsen var imidlertid falsk, og Brun og Blid har det siste døgnet mottatt tusenvis med SMS fra håpefulle deltakere av «konkurransen».

- Vi hadde problemer med å spore utgangspunktet for den enorme responsen. Etter en stund fikk vi klarhet i hva som hadde skjedd, og grunnen er at det er publisert en artikkel på et nettsted hvor leserne blir oppfordret til å sende SMS og deretter motta solkort til en verdi av 200 kroner som premie, sier Brun og Blid-sjef Thorbjørn Frantzen i en pressemelding.

Les også: Dette er falsk trygghet

Kjøligere perioder - større pågang

Frantzen forstår godt at det er mange som har forsøkt å sende inn når man så enkelt skal kunne motta en premie. I tilegg har sommervarmens midlertidige fravær i store deler av landet gjort at mange flere har sendt inn.

- Hadde det vært 1. april ville jeg tatt dette som en artig spøk og med et stort smil. Nå er vi i juli, og fraværet av sol bekymrer stadig flere. Når tusenvis har respondert på den falske artikkelen har disse også en forventning om å motta et gratis solkort. Vi har tatt dette opp med det aktuelle nettstedet, og håper at artikkelen blir fjernet så raskt det lar seg gjøre, sier Frantzen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer