- Snakk ut om det på Ikea

Psykiater foreslår utradisjonelle måter for å få menn til å åpne seg.

Psykiater vil ha hjelp til menn der de er - som på Ikea eller Oslo City. Foto: Bob Smith
Psykiater vil ha hjelp til menn der de er - som på Ikea eller Oslo City. Foto: Bob Smith Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Et ørrettjern, en garasje eller en fotballbane kan ifølge president i Norsk Psykologforening, Tor Levin Hofgaard være ideelle arenaer for å få menn i tale.

- Etterpå kan man sette seg i badstua og snakke om livet. Da kommer gjerne mennenes historier.

Holder problemer for seg selv

Uttalelsen kommer i forbindelse befolkningskampanjen ”Et åpnet sinn” som ble lansert i går, torsdag 18.september. Kampanjen har som mål å øke kunnskapen og bevisstheten rundt psykisk helse og i år retter den seg spesielt mot menn.

- Alle sier at mannen ikke vil snakke om følelser, men ingen spør ham hvorfor. Tradisjonelle terapeutiske arenaer befinner seg ofte så langt unna den mannlige verden som det er mulig å komme. Er det rart han ikke vil snakke, spør Hofgaard.

Om lag halvparten av Norges befolkning får alvorlige psykiske problemer i løpet av livet. I en undersøkelse TNS Gallup har utført på vegne av Helsedirektoratet, oppgir bare fem av ti menn at de ville fortalt det til en venn dersom de fikk psykiske problemer. Sju av ti kvinner ville gjort det samme.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer