Snart enklere å få billigere tellerskritt

Konkurransen i telemarkedet kommer et skritt videre når du nå snart får muligheten til å velge selv hvem som skal være din faste telefonleverandør.

Publisert

Post- og Teletilsynet har vedtatt at telefonkunder skal slippe å taste forvalgsnummer for å ringe med andre leverandører enn Telenor. Siste frist for teleselskapene til å innføre et system der du selv kan velge en fast leverandør er 1. juni i år.

Telia melder imidlertid at de innfører muligheten for sine privatkunder i Oslo og Akershus allerede fra midten av mai. Tele2 gir de samme kundegruppene mulighet til å være prefiksfri fra 10. mai.

Rask utvikling

Telia og Tele2s innføring av fast forvalg allerede i mai er nok et bevis på at ting skjer fort i dette markedet for tiden. Å være først ute med nye tilbud blir stadig viktigere.

- Hvorvidt innføringen av fast forvalg kan skje etter planen avhenger av om Telenor greier å holde sin tidsplan, forteller informasjonsdirektør Hanne Dirdal i Telia Norge til DinSide.

Du som bor i dette området og som ønsker å bytte leverandør til Tele2 eller Telia, kan allerede om få uker slippe å slå det firesifrete prefikset før telefonnummeret.

Venter bestillingsrush

Salgsdirektør i Telenor Nett, Vegard Gjerde, forteller at de venter et rush av registreringer rundt 1. juli. Derfor har de åpnet for at teleselskapene skal kunne starte registrering av privatkunder i Oslo og Akershus allerede fra mai.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer