Snart entrer de drømmene våre

Ny teknologi kan gjengi bilder av tankene våre.

Ny forskning antyder at det i overskuelig framtid vil bli mulig å hente ut detaljert informasjon fra drømmene våre.  Foto: Colourbox
Ny forskning antyder at det i overskuelig framtid vil bli mulig å hente ut detaljert informasjon fra drømmene våre. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du lyst til å vite hva du drømte mens du sov? Eller skulle du gjerne hatt mer detaljert informasjon om en drøm du husker i bruddstykker?

Vel, ifølge japanske forskere vil det i overskuelig fremtid være mulig å få detaljert informasjon om drømmene våre. Ny teknologi gjør det nemlig mulig å ta illustrerende bilder av det som skjer i hjernen mens man sover. Det melder avisa The Telegraph.

Les også: Søvn mot fedme

Kan gjengi bilder

Helt siden Sigmund Freud publiserte boken ”Drømmetydning” for over et århundre siden, har forskere utført omfattende analyser for å finne ut av mysteriet drømmer.

Drømmer var blant annet hovedfokus i en vitenskapelig undersøkelse utført av ”The Telegraph” i fjor. I denne konkluderte forskerne med at det er større sannsynlighet for at drømmene våre formes av episoder som har skjedd den siste uka, enn av traumer som har skjedd i barndommen.

Nå har altså forskere ved ATR Computational Neuroscience Laboratories i Japan utviklet et apparat som gjør det mulig å overføre bilder av tanker og drømmer til en dataskjerm.

Forløpig er det kun mulig å gjengi svært enkle bilder, men ifølge forskerne åpner denne oppfinnelsen for muligheten til å entre folks drømmer og andre prosesser som foregår i hjernen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer