Kringkastingsavgiften avvikles

Snart er betalingsfristen for siste NRK-lisens

Du bør tenke deg om før du deler opp betalingen av den siste NRK-lisensen noen sinne.

ÉN BETALING GJENSTÅR: Etter at du har betalt NRK-lisensen for perioden 1. juli til 31. desember 2019, trenger du ikke å tenke på denne regninger igjen noen sinne. Foto: Eilin Lindvoll.
ÉN BETALING GJENSTÅR: Etter at du har betalt NRK-lisensen for perioden 1. juli til 31. desember 2019, trenger du ikke å tenke på denne regninger igjen noen sinne. Foto: Eilin Lindvoll. Vis mer
Publisert

Onsdag 31. juli 2019 er siste gang Norsk rikskringkasting (NRK) krever kringkastingsavgift fra deg. Nå skal nemlig NRK finansieres over statsbudsjettet.

Kringkastingsavgiften for andre termin i år, altså perioden 1. juli til 31. desember, ble sendt ut i juni og beløpet du skal betale er på nøyaktig 1519,28 kroner.

Dersom avgiften ikke er betalt innen forfall får du en tilleggsavgift på 15 prosent som er regulert av forskrifter om fjernsynsmottakere § 3. Denne kan ikke ettergis ved utsettelse av betaling.

Dersom du har rotet bort fakturaen fra NRK og ikke har avtalegiro, finner du betalingsinformasjonen du trenger på NRKs nettside.

Når du deler opp lisensbetalingen

Et typisk spørsmål NRK får om lisensen er om det går an å dele opp betalingen. Det enkle svaret er «ja», men siden Stortinget har vedtatt at lisensen skal avvikles har ikke NRK anledning til å opprette avbetalingsplaner for lisensbetalerne.

Du kan selv velge å betale lisensen i avdrag, men du må betale en tilleggsavgift på 15 prosent av det som er ubetalt etter 31. juli, ifølge rikskringkasteren.

Hvis du likevel vil dele opp lisensen, kan du endre beløpet på giroene NRK sender deg. Da betaler du ønsket beløp på den ordinære giroen, purringen og inkassovarselet, men hele kravet må være betalt innen 22. oktober 2019.

Har du ikke har betalt hele kravet innen da, vil det som gjenstår bli oversendt til Statens innkrevingssentral for videre innkreving, hvorpå du må betale omkostninger på 1150 kroner i tillegg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer