Snart er det slutt

- Det er klart at vi har fått reaksjoner fra kunder som er både triste og sinna.

OPPHØRER: Snart vil det ikke lenger være mulig å bruke Sbanken kort på Apple Pay. Foto: Kirsti Østvang
OPPHØRER: Snart vil det ikke lenger være mulig å bruke Sbanken kort på Apple Pay. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert

I starten av mai ble Sbanken en del av Norges største bank, DNB. Det førte til en rekke reaksjoner hos kunder. Noen var skeptisk til fusjonen og var redd for at banken ikke lenger ville bli det samme som den var.

Da uttalte Hanne Krum, tidligere markedsdirektør i Sbanken, nå fagleder for markedsføringsstrategi i DNB følgende til DinSide:

ID-SJEKKEN: Er du usikker på hvordan du skal gå fram for å utføre ID-sjekken? Da kan du ta en titt på denne videoen. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

- Kundene skal være trygge på at vi viderefører det de har vært så begeistret for: de enkle, digitale løsningene våre, og en suveren kundeservice. Vi synes alltid det er leit om kunder velger å forlate oss, men vi vil at de skal vite at de alltid er velkommen tilbake.

Kort tid etter fusjonen ble det likevel klart at Sbanken slutter med Apple Pay. Etter 27. august kan du ikke lenger bruke Sbanken-kortet ditt til å betale med Apple Pay.

Har fått reaksjoner

– Apple Pay er i likhet med andre digitale lommebøker definitivt en enkel, digital løsning innenfor betaling. Når akkurat denne muligheten nå forsvinner, har vi full forståelse for at det er kjipt for de av kundene våre som har benyttet og vært fornøyd med løsningen, sier Krum.

- Det er klart at vi har fått reaksjoner fra kunder som er både triste og sinna. Bank er likevel mer enn betaling, og for kundene i Sbanken-konseptet er det fremdeles enkelt og digitalt som gjelder. «Hele banken i lomma» har vært mottoet for utviklingen av Sbanken, og vi skal fortsette å tilby kundene i Sbanken-konseptet en enkel, digital bankhverdag, legger hun til.

Derfor opphører avtalen

Siden Sbanken nå har blitt en del av DNB, og DNB har ikke samarbeid med Apple Pay opphører avtalen mellom Apple Pay og Sbanken.

– Vi i DNB tok denne beslutningen for vår del for lenge siden, og de grunnene vi hadde står ved lag etter fusjonen med Sbanken. Kundene våre kan fortsatt benytte seg av andre former for klokke- og telefonbetaling som Fitbit-, Garmin-, Google- og Samsung Pay, sier Per Kristian Næss-Fladset, konserndirektør for Products & Innovations i DNB.

DNB forklarer sitt valg med at Apple ikke tillater andre å få tilgang til NFC-brikka på telefonene. Det er denne brikken som gjør kontaktløs betaling mulig via mobil.

iPhone-produsenten har brukt sikkerhet som argument for å ikke tillatte tredjeparter tilgang. EU kan tvinge Apple til å åpne opp tilgangen til NFC-brikka. EU-kommisjonen åpner sak mot Apple for å finne ut om selskapets appbutikk og mobilbetalingstjeneste Apple Pay, utgjør brudd på EUs konkurranselovgivning.

Til tross for at Sbanken slutter med Apple Pay kan man benytte seg av dette uten bankbytte med tjenesten Curve. Curve kommer både i fysisk kort og appversjon, som lar deg koble til de fleste kort du har liggende i lommeboka.

Les mer om hvordan det fungerer her.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer