Egen pensjonskonto (EPK)

Snart er fristen for å reservere seg

Vi har fått tall fra Norsk Pensjon på hvor mange som har valgt selvvalgt leverandør for egen pensjonskonto, og hvor mange som har reservert seg mot én samlet konto.

PENSJON: I år kan mange samle all pensjonssparingen på én konto. Spareøkonom Bjørn Erik Sættem forklarer. Video: Michael Jæger Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag 30. april er fristen for å reservere seg mot den automatiske sammenslåingen av pensjonskapitalbevis i én egen pensjonskonto (EPK) via reservasjonsløsning hos Norsk Pensjon.

Dersom du ikke foretar deg noe innen denne fristen - og er én av de rundt 1,5 millioner arbeidstakerne i privat sektor som har mulighet til å få pensjonskontoen - vil all opptjent innskuddspensjon fra tidligere arbeidsforhold automatisk bli samlet hos pensjonsselskapet til din nåværende arbeidsgiver i løpet av 2021.

Slik har vi utnyttet EPK så langt

Tall Dinside har fått fra Norsk Pensjon viser at per 21. april har...

  • 4900 reservert seg mot å få all pensjonen sin flyttet til én EPK
  • 44 000 fremskyndet flyttingen av pensjonskapitalbevis til EPK hos nåværende arbeidsgiver
  • 34 000 valgt å flytte pensjonen sin til en selvvalgt leverandør, det vil si et annet pensjonsselskap enn det de har hos nåværende arbeidsgiver

Lave tall, men venter økning

Spareøkonom Bjørn Erik Sættem i Nordnet påpeker at de 34 000 som har valgt selvvalgt leverandør på landsbasis, utgjør rundt to prosent av arbeidstakere med innskuddspensjon som kan få EPK.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer