Skattemeldingen 2020

Snart er siste frist

Over en halv million har fortsatt ikke åpnet skattemeldingen.

SKATTEMELDINGEN: I denne videoen viser skatteetaten hvordan man går gjennom skattemeldingen og hvordan man legger til eller endrer opplysninger. Video: Skatteetaten. Vis mer
Publisert

16. mars mottok de første lønnstakerne og pensjonister skattemeldingen, mens 7. april mottok den siste gruppen den.

Dagen før innleveringsfristen, er det 600 000 personer som ikke har åpnet den, skriver Skatteetaten i en pressemelding. Det betyr samtidig at 9 av 10 som har mottatt den har åpnet den og 2 millioner har levert den.

Skatteetaten minner om at fristen er 30. april og at det er viktig å sjekke at opplysningene i den forhåndsutfylte skattemeldingen er korrekte.

– Det er viktig at du sjekker mer enn om du har foreløpig skatt til gode eller skatt å betale. Er det noe du selv må fylle inn, som ekstra inntekter, eiendom eller annen formue du har i andre land? Sjekk også at du har fått med deg fradragene du har krav på. Det kan være at du skal ha mer penger til gode enn den forhåndsutfylte skattemeldingen viser, sier skattedirektør Nina Schanke Funnemark.

Sjekk dette

Et viktig punkt i årets skattemelding er at fradrag for reisevei mellom hjem og arbeidssted ikke er forhåndsutfylt. Årsaken er coronapandemien som har ført til at færre enn vanlig reiste til jobb i 2020.

– De som i løpet av 2020 reiste til jobben som vanlig bør være spesielt oppmerksom på reisefradaget. På skatteetaten.no finner du en kalkulator for å beregne hvor mye reisefradrag du skal føre i skattemeldingen, sier Schanke Funnemark.

Kan søke om utsettelse

Dersom du trenger mer tid, kanskje fordi du venter på nødvendige opplysninger eller svar, kan du søke om å få utsatt frist for levering av skattemeldingen. Frister for å søke om utsettelse er 30. april. Da blir fristen utsatt med 30 dager, opplyser Skatteetaten.

– Din viktigste oppgave er å kontrollere at opplysningene er fullstendige og korrekte. Du er selv ansvarlig for at skattemeldingen er riktig, det gjelder også hvis du benytter deg av leveringsfritak, sier Schanke Funnemark.

Dersom du har sjekket at opplysningene i skattemeldingen stemmer, kan du benytte deg av leveringsfritaket og ikke levere skattemeldingen. Har du penger til gode og benytter deg av leveringsfritaket, kan du ikke regne med å få utbetalt pengene før tidligst 24. juni, opplyser etaten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer