Skattemeldingen 2020

Snart er siste frist

Over en halv million har fortsatt ikke åpnet skattemeldingen.

SKATTEMELDINGEN: I denne videoen viser skatteetaten hvordan man går gjennom skattemeldingen og hvordan man legger til eller endrer opplysninger. Video: Skatteetaten. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

16. mars mottok de første lønnstakerne og pensjonister skattemeldingen, mens 7. april mottok den siste gruppen den.

Dagen før innleveringsfristen, er det 600 000 personer som ikke har åpnet den, skriver Skatteetaten i en pressemelding. Det betyr samtidig at 9 av 10 som har mottatt den har åpnet den og 2 millioner har levert den.

Skatteetaten minner om at fristen er 30. april og at det er viktig å sjekke at opplysningene i den forhåndsutfylte skattemeldingen er korrekte.

– Det er viktig at du sjekker mer enn om du har foreløpig skatt til gode eller skatt å betale. Er det noe du selv må fylle inn, som ekstra inntekter, eiendom eller annen formue du har i andre land? Sjekk også at du har fått med deg fradragene du har krav på. Det kan være at du skal ha mer penger til gode enn den forhåndsutfylte skattemeldingen viser, sier skattedirektør Nina Schanke Funnemark.

Sjekk dette

Et viktig punkt i årets skattemelding er at fradrag for reisevei mellom hjem og arbeidssted ikke er forhåndsutfylt. Årsaken er coronapandemien som har ført til at færre enn vanlig reiste til jobb i 2020.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer