Studielån

Snart får alle studie­lånet i nettbanken

Tre banker klare med ny løsning.

STUDENTER: Onsdag 25. mars kom det et opprop fra flere organisasjoner, med Norsk studentorganisasjon i spissen: Studenter må få støtte på lik linje med andre arbeidstakere. Video: Nicolai Delebekk / Dagbladet TV, 25. mars 2020 Vis mer
Publisert

Nå har Lånekassen klar en løsning for visning av studielån-saldo hos DNB, Sbanken og Sparebank 1 i deres nett- og mobilbanker.

Løsningen er utviklet under DSOP-paraplyen, som står for Digital samhandling offentlig privat.

– Vi har nærmere én million kunder som med denne tjenesten kan få oppdatert saldo for studielånet sitt rett inn i nettbanken de bruker daglig, og de får dermed bedre oversikt over økonomien sin, sier administrerende direktør Nina Schanke Funnemark i Lånekassen i en pressemelding.

Slik får du vist studielånet i nettbanken

I første omgang er det kun mulig å se gjelda i nett- og mobilbanken, mens selve administreringen av gjelda skjer gjennom Lånekassens nettsider.

Og, studiegjelda di dukker ikke opp i nett- og mobilbanken helt uten videre:

  • Første gang må kunden gi samtykke gjennom Altinn.
  • Neste gang kunden logger inn i nett- og mobilbanken, hentes saldo automatisk så lenge samtykket fortsatt er gyldig.

Sbanken var først ut

For to år siden, tilbake i 2018, startet Lånekassen et pilotprosjekt sammen med Sbanken, hvor kundene fikk tilgang til saldoen på studielånet sitt i nettbanken.

- Når saldo i nettbank nå rulles ut til flere banker, vil det gi oss mange nyttige erfaringer med det å levere tjenester gjennom andre. Etterspørsel og tilbakemelding fra kundene vil være viktige innspill for veien videre, sier Schanke Funnemark.

Undersøkelser viser at saldo i nettbank er en etterspurt tjeneste: Hele 94 prosent av Lånekassens kunder var interesserte i å se studielånsgjelda si i egen nett- eller mobilbank.

- Gir bedre økonomisk kontroll

Statsråden for Lånekassens eierdepartement påpeker at et mål for digitaliseringsstrategien i offentlig sektor er å tilby gode, felles og sammenhengende løsninger.

- Ingenting er bedre enn å samle alt på ett sted. Når flere nå får studielånet sitt inn i nettbanken, hvor de styrer med alt annet av brukskontoer, sparing og gjeld, vil det gi mye bedre oversikt og kontroll over egen økonomi, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer