Studielån

Snart får alle studie­lånet i nettbanken

Tre banker klare med ny løsning.

STUDENTER: Onsdag 25. mars kom det et opprop fra flere organisasjoner, med Norsk studentorganisasjon i spissen: Studenter må få støtte på lik linje med andre arbeidstakere. Video: Nicolai Delebekk / Dagbladet TV, 25. mars 2020 Vis mer
Publisert

Nå har Lånekassen klar en løsning for visning av studielån-saldo hos DNB, Sbanken og Sparebank 1 i deres nett- og mobilbanker.

Løsningen er utviklet under DSOP-paraplyen, som står for Digital samhandling offentlig privat.

– Vi har nærmere én million kunder som med denne tjenesten kan få oppdatert saldo for studielånet sitt rett inn i nettbanken de bruker daglig, og de får dermed bedre oversikt over økonomien sin, sier administrerende direktør Nina Schanke Funnemark i Lånekassen i en pressemelding.

Slik får du vist studielånet i nettbanken

I første omgang er det kun mulig å se gjelda i nett- og mobilbanken, mens selve administreringen av gjelda skjer gjennom Lånekassens nettsider.

Og, studiegjelda di dukker ikke opp i nett- og mobilbanken helt uten videre:

  • Første gang må kunden gi samtykke gjennom Altinn.
  • Neste gang kunden logger inn i nett- og mobilbanken, hentes saldo automatisk så lenge samtykket fortsatt er gyldig.

Sbanken var først ut

For to år siden, tilbake i 2018, startet Lånekassen et pilotprosjekt sammen med Sbanken, hvor kundene fikk tilgang til saldoen på studielånet sitt i nettbanken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer