Snart forsvinner BankID på mobil

Slik blir erstatningen.

ERSTATTES: BankID-appen erstatter snart BankID på mobil. Kodebrikken består. Husk at du trenger BankID-passord for å komme i gang! Foto: BankID
ERSTATTES: BankID-appen erstatter snart BankID på mobil. Kodebrikken består. Husk at du trenger BankID-passord for å komme i gang! Foto: BankID Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Som tidligere nevnt har BankID nå meldt at BankID på mobil gradvis fases ut til fordel for BankID-appen.

Nå melder BankID i en pressemelding at overgangen skjer allerede i september.

Grunnen til at mobilløsningen nå avvikles er for å gi mer relevant informasjon til brukerne i tillegg til at de ønsker en løsning som kan vare livet ut.

Kodebrikkene blir ikke berørt av denne endringen.

Blir raskere

I pressemeldingen opplyser de nå at appen skal oppdateres med biometri. Det betyr at brukerne kan bruke ansiktsgjenkjenning, fingeravtrykk eller PIN-kode i BankID-appen.

– Der dagens løsning tar omtrent 30 sekunder, vil innloggingen med BankID-appen ta under 10 sekunder når vi lanserer biometri. Denne innloggingen vil folk bruke i flere og flere situasjoner. Hvis du skal signere avtaler som krever ekstra sikkerhet, må du fortsatt bruke personlig passord, avslutter BankID-sjefen, i en pressemelding.

Må ha aktivt BankID-sertifikat

BankID opplyser om at noen kan også oppleve problemer med å få aktivert appen, da dette krever et BankID-sertifikat fra banken. Dette er ikke det samme som BankID på mobil.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.