Snart forsvinner BankID på mobil

Slik blir erstatningen.

ERSTATTES: BankID-appen erstatter snart BankID på mobil. Kodebrikken består. Husk at du trenger BankID-passord for å komme i gang! Foto: BankID
ERSTATTES: BankID-appen erstatter snart BankID på mobil. Kodebrikken består. Husk at du trenger BankID-passord for å komme i gang! Foto: BankID Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Som tidligere nevnt har BankID nå meldt at BankID på mobil gradvis fases ut til fordel for BankID-appen.

Nå melder BankID i en pressemelding at overgangen skjer allerede i september.

Grunnen til at mobilløsningen nå avvikles er for å gi mer relevant informasjon til brukerne i tillegg til at de ønsker en løsning som kan vare livet ut.

Kodebrikkene blir ikke berørt av denne endringen.

ID-SJEKKEN: Er du usikker på hvordan du skal gå fram for å utføre ID-sjekken? Da kan du ta en titt på denne videoen. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Blir raskere

I pressemeldingen opplyser de nå at appen skal oppdateres med biometri. Det betyr at brukerne kan bruke ansiktsgjenkjenning, fingeravtrykk eller PIN-kode i BankID-appen.

– Der dagens løsning tar omtrent 30 sekunder, vil innloggingen med BankID-appen ta under 10 sekunder når vi lanserer biometri. Denne innloggingen vil folk bruke i flere og flere situasjoner. Hvis du skal signere avtaler som krever ekstra sikkerhet, må du fortsatt bruke personlig passord, avslutter BankID-sjefen, i en pressemelding.

Må ha aktivt BankID-sertifikat

BankID opplyser om at noen kan også oppleve problemer med å få aktivert appen, da dette krever et BankID-sertifikat fra banken. Dette er ikke det samme som BankID på mobil.

– Trofaste BankID på mobil-brukere kan oppleve at deres BankID-sertifikat er utløpt hvis de ikke har brukt kodebrikken på lang tid, og at de ikke får aktivert BankID-appen. Vi vil derfor oppfordre folk til å sjekke om de har et aktivt BankID-sertifikat før de laster ned BankID-appen, påpeker Bjerved i pressemeldingen

Dette kan du gjøre ved å logge inn på Min Side på BankID.no, der du kan se hvilke BankID-sertifikat som er aktive. Dersom du ikke har et aktivt BankID-sertifikat, må du bestille det gjennom banken din, og det kan være noe leveringstid på dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer