Snart forsvinner BankID på mobil

Slik blir erstatningen.

ERSTATTES: BankID-appen erstatter snart BankID på mobil. Kodebrikken består. Husk at du trenger BankID-passord for å komme i gang! Foto: BankID
ERSTATTES: BankID-appen erstatter snart BankID på mobil. Kodebrikken består. Husk at du trenger BankID-passord for å komme i gang! Foto: BankID Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Som tidligere nevnt har BankID nå meldt at BankID på mobil gradvis fases ut til fordel for BankID-appen.

Nå melder BankID i en pressemelding at overgangen skjer allerede i september.

Grunnen til at mobilløsningen nå avvikles er for å gi mer relevant informasjon til brukerne i tillegg til at de ønsker en løsning som kan vare livet ut.

Kodebrikkene blir ikke berørt av denne endringen.

Blir raskere

I pressemeldingen opplyser de nå at appen skal oppdateres med biometri. Det betyr at brukerne kan bruke ansiktsgjenkjenning, fingeravtrykk eller PIN-kode i BankID-appen.

– Der dagens løsning tar omtrent 30 sekunder, vil innloggingen med BankID-appen ta under 10 sekunder når vi lanserer biometri. Denne innloggingen vil folk bruke i flere og flere situasjoner. Hvis du skal signere avtaler som krever ekstra sikkerhet, må du fortsatt bruke personlig passord, avslutter BankID-sjefen, i en pressemelding.

Må ha aktivt BankID-sertifikat

BankID opplyser om at noen kan også oppleve problemer med å få aktivert appen, da dette krever et BankID-sertifikat fra banken. Dette er ikke det samme som BankID på mobil.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer