Snart frist for å sette penger inn på BSU

Men pass på, for fristen varierer i de ulike bankene.

SPAR INNTIL 4.000: Bankene har forskjellige frister for når du senest må sette inn penger på BSU-kontoen din, for å få med deg skattefradrag i år. Setter du inn pengene dine i tide, kan du få et fradrag på inntil 4.000 kroner. Foto: PER ERVLAND
SPAR INNTIL 4.000: Bankene har forskjellige frister for når du senest må sette inn penger på BSU-kontoen din, for å få med deg skattefradrag i år. Setter du inn pengene dine i tide, kan du få et fradrag på inntil 4.000 kroner. Foto: PER ERVLAND Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Setter du inn 20.000 kroner på en BSU-kontoen din i år, kan du glede deg over 4.000 kroner i skatterabatt ved neste likningsoppgjør.

Betingelsen er at du setter pengene inn på konto før fristen går ut på nyttårsaften.

Og her bør du følge med. For det med frist er en litt vanskelig ting: De forskjellige bankene opererer med forskjellige tidsfrister for når du senest må betale inn pengene på kontoen din.

Her finner du beste BSU-rente

Fristen går ut etter nyttårsmiddagen

De aller fleste bankene har satt en frist i de siste timene før midnatt på nyttårsaften, for å få bokført BSU-beløpet i 2009. Dersom du skal overføre fra en konto i en bank til en annen bank, er man riktignok avhengige av å følge kjøringen til Bankenes betalingssentral (BBS), som går tidligere på dagen.

Derfor har bankene forskjellige frister for når de setter frist for overføringer.

Har du for eksempel Skandiabanken, må du overføre pengene dine til BSU-kontoen før klokken 12.15 på nyttårsaften, hvis du skal garantere deg skattefradraget på neste likning. I DNB Nor kan du vente helt til klokken 22 på nyttårsaften, men da er vel de fleste godt i gang med feiringen, så det kan nok være lurt å være ute i litt bedre tid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer