Nye pengesedler

Snart går disse to sedlene ut på dato

Fra fredag 18. oktober kan de gamle 50- og 500-lappene nektes som betalingsmiddel i butikk, men fremdeles veksles i banken.

NYE SEDLER: Slik ser de nye pengesedlene ut. Nå er det de gamle 50- og 500-sedlene som snart erstattes for godt. Foto: Terje Pedersen/NTB Scanpix.
NYE SEDLER: Slik ser de nye pengesedlene ut. Nå er det de gamle 50- og 500-sedlene som snart erstattes for godt. Foto: Terje Pedersen/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

Ifølge VG er fremdeles 50- og 500-kronesedler til en verdi av rundt 4,8 milliarder kroner i omløp, i alle fall i noen uker til.

Det er fordelt på 8,4 millioner 500-kronesedler, verdt totalt 4,2 milliarder kroner, og 12,5 millioner 50-kronesedler, verdt rundt 600 millioner kroner.

- Sett sedlene i banken

Dette er basert på tall E24 har hentet inn fra Norges Bank, som har følgende råd til folk med gamle sedler:

Bruk de gamle 50- og 500-kronesedlene eller sett dem inn på konto innen 18. oktober.

Skal de settes i banken eller veksles inn, haster det ikke så veldig. Sedlene veksles inn gebyrfritt hos Norges Bank i minst ti år fremover. Det gjøres ved å troppe opp ved et av Norges Banks depoter eller ved å sende sedlene til sentralbanken.

Ny seddel kommer snart

Norges Bank innfører for øvrig en ny seddel i havserien, 1000-kroneseddelen, i fjerde kvartal i år.

«Bølgen forteller oss om havet som en motkraft vi bryner oss på, og om en drivkraft som bringer oss fremover,» skriver Norges Bank om det nye motivet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer