Vipps-betaling

Snart kan du betale med Vipps i butikk

Åpner for betaling ved hjelp av QR-kode.

BETALE MED VIPPS: Før jul skal du kunne betale med Vipps i butikk - hvis butikken har en løsning for scanning av QR-kode. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix
BETALE MED VIPPS: Før jul skal du kunne betale med Vipps i butikk - hvis butikken har en løsning for scanning av QR-kode. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Før jul skal Vipps være klare med sin løsning for betaling i butikk. Det vil ved bruk av QR, og ikke NFC - som er det du bruker når du tæpper med bankkortet, eller betaler med Google Pay eller Apple Pay.

- Vi har valgt QR fremfor NFC av flere grunner, blant annet at det er større rom for innovasjon med QR og at vi på denne måten får mulighet til å støtte de ulike dagligvarekjedenes lojalitetskort. Det er viktig for både bruker og brukersted, sier Hanne Kjærnes, kommunikasjonssjef i Vipps til Dinside.

- For oss er det viktig at betaling fungerer for flest mulig, og vi har tro på å tilby løsninger som fungerer på tvers av plattformer og mobiltyper. Derfor bruker vi nå QR, men utelukker ikke at vi også jobber med andre typer teknologi i fremtiden, fortsetter hun.

Slik skal Vipps i butikk fungere

Kjærnes forteller at betaling med Vipps i butikk vil fungere på følgende måte:

- I praksis fungerer det slik at brukeren skanner en QR-kode som står på terminalen. Dette gjennomføres da som en BankAxept-betaling, som er den billigste og mest effektive måten å betale på, forteller hun.

For å kunne betale på denne måten må butikkene ha en terminal som støtter skanning av QR-koder og en avtale om å ta imot slik betaling.

- Hvilke dagligvarekjeder har bankterminaler som støtter scanning av QR-koder per i dag, eller får dette i løpet av kort tid?

- Vi jobber sammen med alle dagligvarekjedene for å få på plass løsninger som støtter betaling med QR, sier Kjærnes.

Vil nordmenn fortsatt velge bankkort?

Hanne Kjærnes tror betaling med kort er en sterk vane hos norske forbrukere, og viser til at kontaktløs betaling med kort går ekstremt raskt, og blir et vanligere og vanligere valg for folk flest.

- Samtidig ønsker mange å betale med mobilen der det er mulig, da man alltid har den med seg overalt. Vi har derfor tro på at de to typer betaling er viktige supplement til hverandre, sier hun.

Stein-Arne Tjore i Nets kan bekrefte at det er en økning i andelen betalinger kontaktløse betalinger med Bank Axept, som utgjorde 14,1 prosent i august.

- Den andelen øker hver måned, sier han til Dinside.

Om nordmenn vil kaste seg på Vipps-betaling med QR-kode, mener han er avhengig av hvor brukervennlig forbrukerne opplever at det er.

- Det er opp til forbrukerne å velge hvordan de vil betale. Når du skal betale vil du gjerne at ting skal gå så smidig som mulig, sier Tjore.

Han sier videre at det de vet, er at det tar tid å endre et bruksmønster.

- Du stikker gjerne kortet i terminalen fordi du er vant til å gjøre det. Da er spørsmålet – hvorfor bytte, sier Tjore.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer