Vipps-betaling

Snart kan du betale med Vipps i butikk

Åpner for betaling ved hjelp av QR-kode.

BETALE MED VIPPS: Før jul skal du kunne betale med Vipps i butikk - hvis butikken har en løsning for scanning av QR-kode. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix
BETALE MED VIPPS: Før jul skal du kunne betale med Vipps i butikk - hvis butikken har en løsning for scanning av QR-kode. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Før jul skal Vipps være klare med sin løsning for betaling i butikk. Det vil ved bruk av QR, og ikke NFC - som er det du bruker når du tæpper med bankkortet, eller betaler med Google Pay eller Apple Pay.

- Vi har valgt QR fremfor NFC av flere grunner, blant annet at det er større rom for innovasjon med QR og at vi på denne måten får mulighet til å støtte de ulike dagligvarekjedenes lojalitetskort. Det er viktig for både bruker og brukersted, sier Hanne Kjærnes, kommunikasjonssjef i Vipps til Dinside.

- For oss er det viktig at betaling fungerer for flest mulig, og vi har tro på å tilby løsninger som fungerer på tvers av plattformer og mobiltyper. Derfor bruker vi nå QR, men utelukker ikke at vi også jobber med andre typer teknologi i fremtiden, fortsetter hun.

Slik skal Vipps i butikk fungere

Kjærnes forteller at betaling med Vipps i butikk vil fungere på følgende måte:

- I praksis fungerer det slik at brukeren skanner en QR-kode som står på terminalen. Dette gjennomføres da som en BankAxept-betaling, som er den billigste og mest effektive måten å betale på, forteller hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer