Snart kan du betale med Vipps i utlandet

Ruller ut Vipps i mange europeiske land.

VIPPS I UTLANDET: Snart kan du betale med Vipps i mange europeiske land. Sverige og Spania er høyt oppe på prioriteringslisten. Foto: Kristin Sørdal
VIPPS I UTLANDET: Snart kan du betale med Vipps i mange europeiske land. Sverige og Spania er høyt oppe på prioriteringslisten. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har Vipps i Norge, svenskene har «Swish», danskene og finnene har MobilePay og det er andre liknende systemer for mobilbetaling i andre land.

Nå har mobilbetalingsselskapene i sju europeiske land slått seg sammen i organisasjonen «European Mobile Payment Systems Association» (EMPSA), og målet er at brukere av mobilbetalingssystemene i de ulike landene skal kunne betale med sin nasjonale app i utlandet.

I første omgang er det snakk om betaling for brukere på tvers av medlemslandene.

For de 3,2 millioner norske Vipps-brukerne betyr dette at de på sikt skal kunne betale med Vipps i både Sverige og Danmark - men også i Finland, Tyskland, Østerrike, Belgia, Portugal og Sveits.

Spania først ute

Hanne Kjærnes, kommunikasjonssjef i Vipps, sier til Dinside at Vipps i tillegg til samarbeidet i EMPSA også har samarbeider med andre aktører som gjør at norske vippsere skal kunne betale med Vipps i utlandet.

Kjærnes forteller at da Vipps i desember 2018 offentliggjorde et samarbeid med Alipay, som først og fremst skulle tilrettelegge for at kinesiske kunder kunne betale med Alipay i Norge, så handlet også dette om at nordmenn på sikt skulle kunne betale med Vipps i Spania.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer