Kjøp av reseptmedisiner på nett:

Snart kan du kjøpe resept­medisiner på nett

Fra 19. oktober kan du bestille reseptmedisiner på nett og få dem sendt hjem til deg.

BESTILL RESEPTMEDISINER PÅ NETT: 19. oktober skal det være klart for at du kan bestille reseptmedisiner på nett. Da slipper du å gå på apoteket. Foto: Jonas Vandall Ørtvig/Scanpix 2014
BESTILL RESEPTMEDISINER PÅ NETT: 19. oktober skal det være klart for at du kan bestille reseptmedisiner på nett. Da slipper du å gå på apoteket. Foto: Jonas Vandall Ørtvig/Scanpix 2014 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Netthandel av apotekvarer har eksistert lenge, men det har hittil ikke vært mulig å bestille reseptpliktige medisiner fra nettapotekene.

Grunnen til at du ikke har kunnet bestille reseptmedisiner på nett, har vært at man har manglet en trygg og sikker behandling av denne typen informasjon, på nett.

Ifølge Direktoratet for e-helse er løsningen som skal sørge for at nettapotek kan koble seg til e-reseptløsningen etter planen være klar i oktober.

Planlagt dato er 19. oktober.

- Alt er så langt i rute, og om planen følges vil nettapotek være tilgjengelig for publikum i oktober, forteller Bodil Rabben, divisjonsdirektør i Direktoratet for e-helse, til Dinside.

Dette betyr det for deg

Når nettapotekene får tilgang til e-reseptene, betyr det at du kan bestille medisinene dine rett fra nett og få dem tilsendt hjem til deg.

Rabben poengterer at apotek blir mer tilgjengelig for forbrukerne, når det nå åpner for netthandel av reseptmedisiner.

- Man kan få tilsendt reseptpliktige legemidler hjem til seg, som er spesielt nyttig for de som bor i distriktene, uttaler Rabben til Dinside.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer