Søke jobb på Facebook

Snart kan du søke jobb direkte på Facebook

Utfordrer nok et område fra Finn.no.

KOMMER SNART: Nå utvides Facebook Marketplace til også å omfatte ledige stillinger. Foto: Facebook
KOMMER SNART: Nå utvides Facebook Marketplace til også å omfatte ledige stillinger. Foto: Facebook Vis mer
Publisert

I høst lanserte Facebook sin Marketplace-funksjon, som lar brukerne kjøpe og selge produkter på samme måte som på Finn.no.

Og nå står de klare med nok en storsatsing, som igjen gir Finn konkurranse her til lands – muligheten for å søke på jobber (og legge ut ledige stillinger) direkte innenfor Facebooks vegger.

Dette ble mulig i USA og Canada i fjor, men de neste ukene planlegger Facebook å rulle ut funksjonen i 40 nye land; Norge inkludert.

Slik virker det

Om du er på utkikk etter ny jobb, blir den nye løsningen å finne på facebook.com/jobs (fungerer ikke i det dette skrives), eller da via jobb-valget i Facebook-appen.

Der finner du ledige jobber, og du kan da søke på jobben direkte. Da lager du en søknad direkte i Facebook-appen, som forhåndsutfylles med informasjon om deg, som jobbhistorikk og lignende, samt det du har lagt inn som offentlig informasjon på Facebook.

I tillegg kan du redigere søknaden og skrive inn valgfri tekst, selvsagt.

Når du har søkt, opprettes det en tråd i Messenger direkte med bedriften du søkte jobb hos, slik at samtalen kan fortsette der. Det er også mulig å aktivere varslinger om nye jobber i nærheten, innenfor kategorier, hos enkeltbedrifter og lignende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer