Søke jobb på Facebook

Snart kan du søke jobb direkte på Facebook

Utfordrer nok et område fra Finn.no.

KOMMER SNART: Nå utvides Facebook Marketplace til også å omfatte ledige stillinger. Foto: Facebook
KOMMER SNART: Nå utvides Facebook Marketplace til også å omfatte ledige stillinger. Foto: Facebook Vis mer
Publisert

I høst lanserte Facebook sin Marketplace-funksjon, som lar brukerne kjøpe og selge produkter på samme måte som på Finn.no.

Og nå står de klare med nok en storsatsing, som igjen gir Finn konkurranse her til lands – muligheten for å søke på jobber (og legge ut ledige stillinger) direkte innenfor Facebooks vegger.

Dette ble mulig i USA og Canada i fjor, men de neste ukene planlegger Facebook å rulle ut funksjonen i 40 nye land; Norge inkludert.

Slik virker det

Om du er på utkikk etter ny jobb, blir den nye løsningen å finne på facebook.com/jobs (fungerer ikke i det dette skrives), eller da via jobb-valget i Facebook-appen.

SØK DIREKTE: Via jobbfunksjonen kan du søke på en stilling direkte med Facebook-profilen din. Da deles jobbhistorikk og annen offentlig informasjon med den potensielle arbeidsgiveren. Foto: Facebook
SØK DIREKTE: Via jobbfunksjonen kan du søke på en stilling direkte med Facebook-profilen din. Da deles jobbhistorikk og annen offentlig informasjon med den potensielle arbeidsgiveren. Foto: Facebook Vis mer

Der finner du ledige jobber, og du kan da søke på jobben direkte. Da lager du en søknad direkte i Facebook-appen, som forhåndsutfylles med informasjon om deg, som jobbhistorikk og lignende, samt det du har lagt inn som offentlig informasjon på Facebook.

I tillegg kan du redigere søknaden og skrive inn valgfri tekst, selvsagt.

Når du har søkt, opprettes det en tråd i Messenger direkte med bedriften du søkte jobb hos, slik at samtalen kan fortsette der. Det er også mulig å aktivere varslinger om nye jobber i nærheten, innenfor kategorier, hos enkeltbedrifter og lignende.

Ledig stilling?

Bedrifter kan likeledes bruke tjenesten andre vei, men må da betale for å legge ut stillingsannonser. Stillingsannonser kan deles fra Facebook-siden, promoteres i nyhetsstrømmer og lignende, på samme måte som annet Facebook-innhold.

I tillegg får de oversikt over søknader, mulighet til å avtale intervjuer og den slags via Facebooks Messenger-tjeneste.

Akkurat når funksjonen rulles ut her til lands er ikke presisert i pressemeldingen, utover «de kommende ukene».

Dermed ser det ut til at Finn får ytterligere økt konkurranse fra Facebook fremover.

Kunne du tenke deg å søke jobb direkte på Facebook? Vi hører fra deg i kommentarfeltet under.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer