Snart kan du tæppe overalt

Fra 2020 skal alle betalingsterminaler kunne brukes til kontaktløs betaling.

KONTAKTLØS BETALING: Fra og med 2020 skal det bli enklere å betale kontaktløst i Norge. Foto: Bank Axept
KONTAKTLØS BETALING: Fra og med 2020 skal det bli enklere å betale kontaktløst i Norge. Foto: Bank Axept Vis mer
Publisert

Nordmenn er langt unna verdenstoppen når det gjelder å betale kontaktløst:

I løpet av november var andelen kontaktløse betalinger i forhold til antall totale BankAxept transaksjoner på 20 prosent, ifølge Nets.

Men dette kan endre seg fra 2020:

Da blir det nemlig obligatorisk for dagligvarekjedene å tilby dette, har Thierry Morin, spesialist på betaling og e-handel i Capgemini Invent, uttalt tidligere i år.

Tæpping overalt fra 2020

- Det er riktig at kortselskapene har satt denne fristen til når dette skal være på plass. Årsaken er trolig at de ønsker å bidra til vekst i kontaktløs betaling, da dette vil gjøre betalingssituasjonen raskere i de fleste tilfellene. Noe som vil være en fordel både overfor forbruker og ikke minst butikker som har stor gjennomstrømming av kunder, forteller Stein Arne Tjore, presseansvarlig i Nets til Dinside.

- Hvordan ligger norske butikker og kjeder an med å tilrettelegge for kontaktløs betaling fra 2020?

- Det må nesten de brukerstedene som ikke har aktivert dette svare på. Stort sett alle våre terminaler er klare for å aktivere kontaktløs betaling, men det kan være forhold hos den enkelte butikk eller kjede som gjør at de foreløpig ikke ønsker å aktivere kontaktløs betaling, sier Tjore.

Kontaktløst fra 4. desember

Vi har snakket med Rema 1000, som forteller at de hadde på plass kontaktløs betaling i alle butikker fra og med 4. desember.

Vil du betale kontaktløst og samtidig sikre deg Rema 1000s Æ-rabatter, må du legge inn kontonummer i Æ-appen.

- Dette er et krav fra leverandøren, og står tydelig på kundevendte skjermer i butikk, i Æ-appen og på våre nettsider. I tillegg har vi sendt ut SMS til alle Æ-brukere for å si ifra, sier Calle Hägg, PR- og kommunikasjonssjef i Rema 1000 til Dinside.

Kiwi er en av kjedene som fortsatt ikke tilbyr kontaktløs betaling til sine kunder - foreløpig:

- Planen vår var å åpne for kontaktløs betaling i Kiwi fra 1. januar 2020. Noen butikker vil måtte vente til 9. januar, mens enkelte kan få det litt tidligere, sier kommunikasjonsrådgiver Nora Mile Helgesen til Dinside.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer