Snart kan du vennebetale hvem som helst, hvor som helst

Felles system for alle banker skal løse jungelen av betalingsapper.

JUNGEL: På kort tid har det dukket opp en håndfull betalingsapper i Norge. Men de snakker ikke med hverandre, og fungerer derfor ikke på tvers. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
JUNGEL: På kort tid har det dukket opp en håndfull betalingsapper i Norge. Men de snakker ikke med hverandre, og fungerer derfor ikke på tvers. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vil du overføre penger til vennene dine, kan du nå velge mellom kontanter, nettbank eller betalingsapper.

Først kom appen mCash og Eika Gruppen sin Snapcash, så DNBs Vipps og Danske Bank sin MobilePay. Felles for dem alle er at den du sender penger til, må bruke samme app som deg.

- Vi er spente på hvordan forbrukerne vil reagere, når de innser at de hver gang må spørre «Bruker du Vipps eller MobilePay?» sier fagsjef André Hoff i Finans Norge til Dinside.

Heldigvis sitter han på det som kan bli løsningen: En felles infrastruktur for alle Norges banker, så du kan betale fra hvilken som helst app til hvilken som helst bankkonto.

Alle til alle – når som helst, hvor som helst, hvordan som helst.

OM VIPPS: «Det er ikke spesielt trivelig å få beskjed om at kameraten din har betalt gjelda si, men at du ikke får pengene før du har registrert deg sånn og sånn»

Utviklet siden 2011

På samme måte som du ikke kan sende en Snapchat-melding til noen som ikke har Snapchat-appen, kan du ikke sende for eksempel Vipps-betalinger til noen som ikke har Vipps-appen. Mens du fra nettbanken kan overføre penger til hvem som helst.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer