Som Dagbladet omtalte i går, kommer snart en ny daglivarekjede til Norge.
En gruppe investorer, deriblant Geir Olav Opheim med bakgrunn i Coop og Nortura, har nemlig gått sammen og sikret seg rettighetene til å åpne to Iceland Foods-butikker på norsk jord.
Til Dagens Næringsliv sier Opheim at de starter med to butikker for å bli kjent med markedet og finne ut hvilke produkter de norske forbrukerne er interessert i.
- Men vi må ha flere enn to butikker hvis dette skal gå bra, sier han.
Nå tenker du muligens «Iceland Foods, hva er det?» Derfor får du en kjapp oppdatering her.
Frossenspesialist
Til tross for navnet, er Iceland Foods en britisk matkjede. Første butikk ble åpnet av Malcolm Walker i 1970.
Siden den gang har det åpnet 900 butikker i Storbritannia, samt 40 butikker i andre europeiske land, snart ytterligere to i Norge, trolig før sommeren.
Hva selges hos Iceland, lurer du kanskje på nå?
Her kommer navnet til sin rett, for butikkjeden tilbyr hovedsakelig frossenmat.
Per i dag er de ledende innen dette segmentet i Storbritannia.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger