Snart kommer den sunne junk-maten

Mat som hamburger og pommes frites kan bli godt for helsen. Smaken skal være den samme, men maten skal inneholde mindre fett og sukker.

Publisert
Sist oppdatert

I løpet av noen få år mener forskerne at de skal kunne lage sunn pommes frites og sunne kaker år. Smaken vil være den samme som alltid, men maten vil være mye bedre for helsen.

For mye usuntSelv om ernæringseksperter stadig anbefaler frukt og grønnsaker, mener enkelte forskere at prosjektet er dømt til å feiles. Folk er for glad i usunn mat. Derfor kan sunn ”usunn” mat være redningen.

Ernæringsforsker Gary Frost sier til BBC at det er umulig å gå tilbake til tiden da vi spiste sunnere. Den gang fantes ikke alle matvarene som vi har i dag. Alternativet er å bruke ny teknologi til å lage maten sunnere. Å la maten gjøre deg raskere mett er en måte å gjøre dette på.

Erstatte fettet- Med mindre vi kommer opp med en god måte å manipulere det vi liker å spise nå, vil vi se at tallet på overvektige vil fortsette å vokse, sier Frost til BBC.

Forsker Richard Faulks ved Institute of Food Research sier at de ser etter måter å gjøre fet mat mindre fet, men med samme smak og form. En metode kan være å beholde fettet på overflaten av maten, men erstatte fettet med vann inni.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer