Du vil nok ikke kunne droppe gulrøttene til fordel for chipsen med det første, men snart kommer potetgullet som senker kolesterolet.
Ved å fritere potetgullet i olje tilsatt stoffet phytosterol kan man mykne opp kolesterolet uten å påvirke smaken, mener amerikanske helseeksperter.
Blir sunnerePhytosterol finnes blant annet i soyabønner. Det har lenge blitt brukt som en kolesterolsenkende tilsetning i enkelte margarintyper. American Heart Association og National Cholesterol Education Program anbefaler bruken av stoffet i mat for å redusere kolesterol. Nå har forskere funnet ut hvordan de kan bruke det i fritert mat.
En av forskerne bak studien, K.C. Hayes, erkjenner at potetgull, smultringer og lignende trolig alltid vil være ernæringsekspertenes mareritt. Som realist har han innsett at kampen mot godteriet ikke er mulig å vinne. I stedet vil han gjøre det sunnere, ifølge nyhetsbyrået Associated Press.
Mye skepsisEksperter fra matindustrien tror snacks beriket med det kolesterolsenkende stoffet kan få en tøff mottakelse både fra det medisinske samfunnet og fra forbrukere som ønsker å leve sunnere - dette til tross for at potetgullet vil smake det samme som vanlig snacks.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger