Nav

Snart kommer pengene

Ekstra utbetaling rett rundt hjørnet.

PENGER: Mange får ekstra penger snart. Foto: Ørn E. Borgen/NTB
PENGER: Mange får ekstra penger snart. Foto: Ørn E. Borgen/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I budsjettenigheten mellom regjeringspartiene og SV at flere Nav-satser øker i 2023, deriblant økt bostøtte og økt barnetrygd for enslige forsørgere, samtidig som at alle som mottar uføretrygd med minstesats, skal få en engangsutbetaling på 3000 kroner.

Nå melder Nav at denne ekstra utbetalingen er rett rundt hjørnet.

Kommer straks

- Alle som får eller er innvilget uføretrygd med minstesats i januar 2023, vil få en engangsutbetaling på 3000 kroner i begynnelsen av februar. Utbetalingen vil være på konto senest i løpet av uke 6, skriver de på sine nettsider.

Engangsutbetalingen gjelder for de med minstesats, uavhengig av utbetalingsgrad, institusjonsopphold eller bosted.

- Engangsutbetalingen er skattefri og vil ikke føre til reduksjon i uføretrygden eller barnetillegget. Utbetalingen vil heller ikke påvirke etteroppgjøret for 2023, opplyser etaten.

Pensjonister

Det er også bestemt at minstepensjonister skal få 4000 kroner ekstra i året. Denne utbetalingen kommer i løpet av våren.

Overfor nettstedet Vi.no sier Lene Lied, seksjonssjef i Nav, at årsaken til at utbetalingen ikke kommer før til våren, er at Nav trenger noe tid for å identifisere de personene dette vil gjelde.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer