Snart stenger alkoholsalget

Både i Norge og Sverige.

Det er ikke lett å holde styr på når du kan kjøpe alkoholholdige drikkevarer i påsken. Foto: Kim Jansson
Det er ikke lett å holde styr på når du kan kjøpe alkoholholdige drikkevarer i påsken. Foto: Kim Jansson Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er påske og helligdagene kommer på rekke og rad. Har du planer om å nyte et glass vin eller to de neste dagene, bør du derfor være kjapp.

For helligdager betyr innskrenket salg av alkohol. Vinmonopolet stenger dørene i hele påsken, fra skjærtorsdag til mandag 2. påskedag. Skal du kjøpe drikkevarer som måler mer enn 4,75 volumprosent, er du dermed nødt til å handle før Vinmonopolet stenger i dag.

LES OGSÅ: Her er ølen dyrere enn i Norge

Stenger ekstra tidlig

Alkoholloven krever at Vinmonopolet stenger ekstra tidlig dagen før en helligdag, noe som betyr at ingen polutsalg kan ha åpent etter klokken 15 i dag. Enkelte utsalg stenger til og med tidligere. For fullstendig oversikt over åpningstider, se Vinmonopolets nettsider.

Litt enklere er det å få tak i øl, cider og annen alkohol som selges i butikk. Stort sett er det vanlige utsalgstider som gjelder. Butikkene selger også alkohol på påskeaften, fordi denne dagen ikke defineres som en helligdag. Grunnen til at Vinmonopolet likevel er stengt denne dagen, er fordi åpningstidene og salgstidene følger andre bestemmelser i loven.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer