Snarvei til EU-tilbudene

Støtte til organisasjonsdrift i Russland? Oversikt over studiestipender? Eller jobbsøk i Portugal?

Ut i Europa.

Foto: Inga Holst Foto: Inga Holst
Ut i Europa.

Foto: Inga Holst Foto: Inga Holst Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norsk ungdom får nå sin egen servicestasjon på veien til studier, jobb eller organisasjonsvirksomhet i Europa. Den 30. september åpner Eurodesk i Norge, og her blir det mulig å få hjelp til å søke europeiske utdanningsstipender, bidrag til organisasjoner eller søke jobb i EØS-området.

- Mange tror at vi ikke har de samme mulighetene utenfor EU, men slik er det ikke. Gjennom EØS-samarbeidet har vi tilgang til alt som finnes av ordninger innenfor EU-systemet, sier Majoran Vivekananthan, førstekonsulent i Eurodesk i Norge.

Konsulentnettverk

Eurodesk har cirka 500 konsulenter spredt utover i 27 europeiske land og de bistår ungdom med å finne frem i den veldige tilbudsjungelen. I Norge vil 10 Eurodesk-konsulenter hjelpe norske ungdom ut i Europa fra de velkjente Unginfo-kontorene som er spredt over hele Norge.

I Eurodesk-databasen er det flere hundre oppføringer fordelt over et bredt spekter av tilbud: opplysninger om utdanning, utveksling, studier, helse, organisasjoner og ideelt arbeid er noe av det ungdom kan vente å finne i databasen.

- Vil du jobbe som frivillig i Sør-Frankrike, kan Eurodesk kontakte konsulenten i det området, forklarer Majoran Vivekananthan.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer