Sniffer kokain for å takle krisen

Amerikanske finansfolk trøster seg med rus i finanskrisen. Men har Norge sniffet opp trenden?

Foto: colourbox.com
Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere i uka meldte NTB at flere rehabiliteringssentre i USA har meldt om økt pågang av folk som ber om hjelp til å takle sine rusproblemer. Det gjelder særlig de som jobber innen bank- og finanssektoren. For her er det kun én ting som gjelder: Å være på topp og prestere best.

Les også: Ecstasy skader hukommelsen

Amerikanske trender gir ofte forvarsler om hva som vil skje i Norge og resten av Europa.

Det er ingen hemmelighet at rusmisbruk også foregår i næringslivet i Norge, men det foreløpige bildet ser heldigvis bedre ut her hjemme.

Vi elsker narkotikaVet du dette om alkohol?

Mindre når kjøpekraften reduseres

- Det kan selvsagt være enkeltindivider som øker rusmiddelbruken i dårlige tider. Men når det gjelder helhetsbildet, har alkoholforskning entydig vist at både bruken og de målbare skadene i befolkningen går ned når kjøpekraften reduseres, sier overlege og rusekspert Hans Olav Fekjær til DinSide Helse.

Han legger til at forskningen ikke kan følge med på bruken av ulovlige rusmidler like godt, men det er grunn til å tro at det samme gjelder også der.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer