”Snik” i sykehuskøen

Nå kan du enkelt finne ut hvilket sykehus som har kortest ventetid på behandlingen du trenger, og bestille den med et tastetrykk.

Publisert
Sist oppdatert

Den nye telefon- og internettjenesten Fritt sykehusvalg Norge ble i dag åpnet av helseminister Dagfinn Høybråten.

- Dette er en stor dag. Vi gjør det frie sykehusvalget mer reelt og slagkraftig. Pasientenes posisjon i helsetjenesten er styrket, sier Høybråten til Aftenposten Aften.

Landsdekkende
Tjenesten er landsdekkende, og gir informasjon om ventetider ved sykehus. Hvis du trenger en grå stær-operasjon, får du vite hvor lang ventetiden er på ditt lokale sykehus, og hvor lenge du må vente i andre deler av landet.

Det kan være mye tid å spare ved å reise litt.

Det blir også opplyst hvor mange lignende operasjoner som blir utført ved de forskjellige sykehusene.

- Vi er i en tid da det er mulig for et sykehus å bli valgt bort av pasienten. Dette vil klart påvirke sykehusene til å bli enda bedre. Jo mer fritt sykehusvalg blir brukt, jo bedre helsetjeneste får vi, sier Høybråten til Aftenposten Aften.

Nett og telefon
Tjenesten bruker du ved å ringe 800 41 004 eller klikke på . Telefonen er åpen mellom 08 og 15. Fra høsten av skal det også opplyses om kvaliteten på behandlingen som gis - basert på en spørreundersøkelse blant pasientene.

Sykehusene må rapportere inn forventet ventetid, hvor mange korridorpasienter de har og hvor lenge pasienten faktisk har måttet vente på behandling.

Aftenposten Aften melder at en undersøkelse Sintef har gjort viser at 22 prosent av alle pasienter som er henvist til sykehus svært sannsynlig vil velge bort lokalsykehuset. 49 prosent vil vurdere det, mens 29 prosent mener det er uaktuelt. De alle fleste pasientene mener det viktigste med et sykehus er flinke leger, og så kommer ventetiden.

Det er Sosial- og helsedirektoratet som har ansvar for etablering og drift av den nye tjenesten.

Mozon.no, 08.05.2003

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer