”Snik” i sykehuskøen

Nå kan du enkelt finne ut hvilket sykehus som har kortest ventetid på behandlingen du trenger, og bestille den med et tastetrykk.

Publisert
Sist oppdatert

Den nye telefon- og internettjenesten Fritt sykehusvalg Norge ble i dag åpnet av helseminister Dagfinn Høybråten.

- Dette er en stor dag. Vi gjør det frie sykehusvalget mer reelt og slagkraftig. Pasientenes posisjon i helsetjenesten er styrket, sier Høybråten til Aftenposten Aften.

LandsdekkendeTjenesten er landsdekkende, og gir informasjon om ventetider ved sykehus. Hvis du trenger en grå stær-operasjon, får du vite hvor lang ventetiden er på ditt lokale sykehus, og hvor lenge du må vente i andre deler av landet.

Det kan være mye tid å spare ved å reise litt.

Det blir også opplyst hvor mange lignende operasjoner som blir utført ved de forskjellige sykehusene.

- Vi er i en tid da det er mulig for et sykehus å bli valgt bort av pasienten. Dette vil klart påvirke sykehusene til å bli enda bedre. Jo mer fritt sykehusvalg blir brukt, jo bedre helsetjeneste får vi, sier Høybråten til Aftenposten Aften.

Nett og telefonTjenesten bruker du ved å ringe 800 41 004 eller klikke på . Telefonen er åpen mellom 08 og 15. Fra høsten av skal det også opplyses om kvaliteten på behandlingen som gis - basert på en spørreundersøkelse blant pasientene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer