Snikinnfører økt SMS-pris

MOBIL: Det koster 1 krone per SMS hos Telenor i dag. På grunn av sterk konkurranse spår vi imidlertid et priskutt i løpet av året. Derfor snikinnfører Telenor høyere SMS-priser nå. Telenor gir med den ene hånden og tar med den andre.

Publisert
Sist oppdatert


Telenorkunder som har vent seg til å bruke SMS-tjenesten leveringsrapport (også kalt kvittering) vil snart få et kraftig prissjokk.

For mens tjenesten i dag er gratis, vil Telenor fra den 1. april grafse til seg 35 øre per kvittering.

Det blir det penger av.

Hvordan fungerer det?

Det er på mange måter praktisk å bruke leveringsrapporten. Når du sender en SMS, vil du nemlig få en kvittering med en gang tekstmeldingen har kommet fram til mottageren.

Dersom mottakeren er utenfor dekning, eller har slått av mobilen, vil du også få en levereringsrapport. Denne gang med beskjed om at meldingen ikke er mottatt.

Når så mottakeren tilslutt slår på telefonen eller kommer innenfor dekningsområdet, vil du så få din endelige bekreftelse på at meldingen har kommet fram.

Alt dette har tidligere vært gratis for Telenorkundene. Nå vil det altså koste deg 35 øre per melding.

Enda dyrere

Si din mening:

Bør Telenor ta betalt for leveringsrapport på SMS? (Avsluttet)
Nei - overhodet ikke(75%) 382
Ja - dette er en unødvendig tjeneste(15%) 78
Ja - men prisen er for høy(9%) 47
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Telenorkundene betaler 1 krone per SMS-melding. Med tjenesten leveringsrapport aktivert stiger altså prisen automatisk til 1 krone og 35 øre.

Dersom mottakeren ikke har telefonen på når du sender SMS-meldingen din, vil totalregningen for deg bli 1,35. Etter vår oppfatning er det ikke verdt prisen

Vil du kutte mobilregningen bør du derfor slå av tjenesten leveringsrapport.

Det kan du gjøre i telefonoppsettet på din egen mobiltelefon. Slå opp i bruksanvisningen – eller spør i butikken for nærmere detaljer.

- Stemmer ikke

- Det er ikke riktig at du må betale for flere kvitteringer per sendte SMS, sier Esben Tuman-Johnsen - assisterende informasjonssjef i Telenor Mobil. Du får maksimalt to kvitteringer per sendte SMS, og skal kun betale 35 øre totalt.

- I tillegg er det feil å si at det koster 1 kroner per SMS hos Telenor. Velger du for eksempel Oyo-regning eller et Skala-abonnement ligger den reelle SMS-prisen på mellom 80 og 69 øre. OYO Regning koster 39,- i måneden, og inkluderer 50 gratis tekstmeldinger.

En typisk kunde vil derfor betale i snitt ca. 80 øre per tekstmelding.

Men for alle de andre Telenorabonnementene er prisen 1 krone?

- Det er riktig, men sender du mange tekstmeldinger har du i så fall ikke riktig abonnement. Det er jo det som er poenget her: Du skal velge et abonnement som passer ditt ringemønster.

- Det er ingenting som er gratis. Etter at muligheten for leveringsrapportering ble standard i de fleste telefonene, har bruken eksplodert. Faktisk er hver syvende SMS i Telenorsystemet en slik kvittering. Vi ber om forståelse for at vi nå må ta betalt for dette, avslutter Tuman-Johnsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer