Snille menn er stressmedisin

Stressa på jobben? Da bør du være ekstra kresen med valget av partner.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Foto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å begynne på jobb igjen kan være litt av en omveltning etter en lang og avslappende juleferie. Men dersom du blir tatt imot av en omsorgsfull mann etter endt arbeidsdag, kan det hjelpe deg bli kvitt stressfølelsen.

Menn senker derimot ofte skuldrene med en gang de forlater jobben, uavhengig av hvordan forholdene er på hjemmebane, viser en ny studie.

Slik får du et lykkelig ekteskap

Forskerne fra University of California i USA har fulgt 30 gifte par med barn, hvor alle de voksne var i full jobb.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Foto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Foto: Colourbox.com Vis mer


Får slappe av
- I det minste når det gjelder kvinner, ser det ut til at det å være lykkelig gift øker den psykologiske helbredelsen etter jobb, sier hovedforfatter Darby E. Saxbe til avisa The Washington Post.

Parene fylte blant annet ut spørreskjemaer der de svarte på hvor fornøyd de var med ekteskapet og hvordan arbeidsdagen hadde vært. I tillegg leverte de spyttprøver for å måle nivået av stresshormonet kortisol.

Les også: Tykk av stress

- Etter en tøff dag på kontoret, gikk kortisolnivået mer ned blant lykkelig gifte kvinner enn de som var mindre lykkelig gift, sier Saxbe.

Mennenes kortisolnivå sank uavhengig av hvor tilfreds de var med ekteskapet.

Forskerne tror kanskje at kvinner som lever i lykkelige ekteskap, har en mer rettferdig fordeling av plikter i hjemmet og dermed kan slappe mer av etter en tøff dag på jobb.

Les også: Derfor skilles vi

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer