Snorking er slankende

Tunge snorkere brenner kalorier tilsvarende en halvtimes trening.

Selv om snorkingen brenner kalorier, kan den få mange andre negative følger.  Foto: colourbox.com
Selv om snorkingen brenner kalorier, kan den få mange andre negative følger. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge en amerikansk studie mister personer som snorker 373 flere kalorier enn ikke-snorkere i løpet av natten. Det melder BBC News.

Les også: Vi snorker i kor

Det er forskere ved University of California i San Francisco som har sett nærmere på sammenhengen mellom snorking og vekttap. I studien målte de kaloriforbrenningen hos 212 snorkepasienter, og kunne slå fast at de mistet kalorier tilsvarende en halvtimes trening, mens de sov.

Økt adrenalin

Det skal ifølge forskerne være en kjedereaksjon i kroppen som ligger til grunn for at dette skjer hos personer som snorker.

For det første er den dype søvnen deres av kortere varighet, og det er da kroppstemperaturen faller naturlig. De bruker dessuten mer energi på bare det å puste, og for hver gang søvnen deres forstyrres eller blir avbrutt som følge av pusteproblemer, fyrer kroppen av en dose adrenalin, som igjen fører til at flere kalorier brennes.

Les også: 1 av 2 er snorkefanger

Men selv om snorkingen kan føre til vekttap, kan det komme andre konsekvenser av de nattlige ulydene som ikke er fullt så oppløftende.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.