Snorking er slankende

Tunge snorkere brenner kalorier tilsvarende en halvtimes trening.

Selv om snorkingen brenner kalorier, kan den få mange andre negative følger.  Foto: colourbox.com
Selv om snorkingen brenner kalorier, kan den få mange andre negative følger. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge en amerikansk studie mister personer som snorker 373 flere kalorier enn ikke-snorkere i løpet av natten. Det melder BBC News.

Les også: Vi snorker i kor

Det er forskere ved University of California i San Francisco som har sett nærmere på sammenhengen mellom snorking og vekttap. I studien målte de kaloriforbrenningen hos 212 snorkepasienter, og kunne slå fast at de mistet kalorier tilsvarende en halvtimes trening, mens de sov.

Økt adrenalin

Det skal ifølge forskerne være en kjedereaksjon i kroppen som ligger til grunn for at dette skjer hos personer som snorker.

For det første er den dype søvnen deres av kortere varighet, og det er da kroppstemperaturen faller naturlig. De bruker dessuten mer energi på bare det å puste, og for hver gang søvnen deres forstyrres eller blir avbrutt som følge av pusteproblemer, fyrer kroppen av en dose adrenalin, som igjen fører til at flere kalorier brennes.

Les også: 1 av 2 er snorkefanger

Men selv om snorkingen kan føre til vekttap, kan det komme andre konsekvenser av de nattlige ulydene som ikke er fullt så oppløftende.

Vinninga opp i spinninga

Særlig tunge snorkere opplever sjelden følelsen av å være ordentlig uthvilt etter en natts søvn. Kroppen jobber seg gjennom natten, og man ender med å føle seg trøtt og uopplagt gjennom dagen. Fare for høyt blodtrykk og kardiovaskulære problemer er også knyttet til snorking.

Selv om kaloriene renner av i løpet av natten, er det imidlertid ikke sikkert at vekten holder seg nede. Ifølge professor John Stradling ved John Radcliffe-sykehuset i England, blir tunge snorkere ofte så slitne og uopplagte i løpet av dagen, at de ikke orker å trene, og heller ender med å sette seg i sofaen og spise.

Les også: Søvnmangel kan være livsfarlig

- Hvis du snorker så tungt at det gir deg søvnproblemer, ender du med å være søvnig om dagen og lite motivert til å mosjonere. Fra før vet vi også at søvnmangel øker apetitten og svekker viljestyrken, sier han til BBC News.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer