Snørr, småmark og småtterier

Grønt snørr er ingen god grunn til at du må holde barnet hjemme, i følge ekspertene i Trondheim. Her er utdrag av Værdal kommunes veileder.

Publisert
Sist oppdatert

Omgangsyke/Farang

Hjemme?I det akutte stadiet skal barnet være hjemme. Når barnets almentilstand tilsier det, kan det vende tilbake til barnehagen. Barnet skal da kunne innta fast føde og være opplagt. Avføringen behøver ikke å være fast fordi det kan ta opptil flere uker før avføringen igjen er normal.

Ørebetennelse

Ørebetennelse forårsaket av bakterier behandles med antibiotika og nesedråper.

Hjemme?Dersom almentilstanden er upåvirket, kan barnet vende tilbake til barnehagen selv om antibiotikabehandlingen nettopp er påbegynt.

Forkjølelsessnørr

Snørr er i begynnelsen klart og kan gå over til tykt grønt snørr etter en tid. Ved kortvarig snørr uten påvirket almentilstand er det ingen grunn til å holde barnet borte fra barnehagen. Det kan være nødvendig å få barnet legeundersøkt ved langvarig blankt snørr fordi dette kan være et symptom på allergi.

Hjemme?Barn med snørr uten feber eller nedsatt almentilstand behøver ikke å isoleres fra gruppen.

Småmark

Småmark er smal, hvit og ca 1 cm lang og likner en bomullstråd. Det vanligste symptomet er nattekløe rundt endetarmsåpningen. Behandles med ormmiddel som fås uten resept på apoteket.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.