Coronaviruset

Snur om smågodt

Coop fjernet smågodtsalget, men nå snur de og selger igjen smågodt i løsvekt. Også NorgesGruppen og Rema 1000 selger smågodt som selvplukk.

GODTERI TIL PÅSKE? Coop snur om smågodtsalg og dermed får du kjøpt smågodt i løsvekt også hos Coop, i tillegg til hos Rema1000 og Kiwi, Meny og de andre NorgesGruppen-butikkene. Europris selger fremdeles kun hele bokser med smågodt. Foto: Kristin Sørdal
GODTERI TIL PÅSKE? Coop snur om smågodtsalg og dermed får du kjøpt smågodt i løsvekt også hos Coop, i tillegg til hos Rema1000 og Kiwi, Meny og de andre NorgesGruppen-butikkene. Europris selger fremdeles kun hele bokser med smågodt. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert

Det har vært full forvirring om smågodtsalget i forbindelse med coronaviruset.

På grunn av usikkerhet rundt hvordan smittevernreglene skulle håndteres når det kom til smågodt og nøtter i løsvekt, stengte Coop og Europris smågodtsalget, mens Rema og NorgesGruppen lot smågodthyllene med lokk stå - men fjernet samtidig smågodt for løsvektsalg som stod på pall i butikken.

Nå sier Coop til Dinside at smågodt igjen er i salg som selvplukk i butikkene, men at det kan være kommunale vedtak som gjør at salget er forbudt.

Coop: - Selger smågodt igjen

Coop og Europris fjernet tidlig løsvektsalg av nøtter og godteri.

Harald Kristiansen, kommunikasjonssjef i Coop Norge, sier til Dinside at bakgrunnen for at de stanset salget var at det var sprikende anbefalinger mellom lokale og nasjonale myndigheter.

Etter at det kom tydeligere informasjon fra nasjonale helsemyndigheter og Mattilsynet, har derfor Coop åpnet for salg av smågodt igjen.

- Vi har opphevet det midlertidige vedtaket, og gjenåpnet for salg av smågodt i smågodtstativ og nøtter i gravitasjonsrør i våre butikker. Salg av smågodt og nøtter fra palletorg er ikke tillatt, sier Kristiansen til Dinside.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer