Egne merkevarer:

Snur: - Vil ikke være etterliknere

NorgesGruppen snur etter kritikk. Nå får kjøttdeigpakkene nok en gang ny design.

MER ELLER MINDRE? I fem år har folkets kjøttdeigpakke sett ut som den øverst til venstre. Det er den nye, med grønne felter som nå får kritikk. Foto: NorgesGruppen
MER ELLER MINDRE? I fem år har folkets kjøttdeigpakke sett ut som den øverst til venstre. Det er den nye, med grønne felter som nå får kritikk. Foto: NorgesGruppen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvor likt er for likt? Hvorfor er det greit at Tine og Q-meierienes melkekartonger har samme form og farge, men ikke at Folkets kjøttdeig likner på Gilde-kjøttdeig?

Debatten begynte å rulle etter at Nettavisen-kommentator Anders Norstad la ut et bilde av to kjøttdeigpakker, som til forveksling ser like ut, på Facebook-siden til bloggen sin.

- Jeg regner med at alle skjønner nøyaktig hvorfor. Sånn at du og jeg lettere skal ta feil! tordner han i innlegget. der han også hevder at NorgesGruppen ikke eier skam.

Ifølge Kjell S. Rakkenes, konserndirektør for kommunikasjon i Nortura, som blant annet eier Gilde, har de tatt opp problemstillingen med kunden.

- Vi er i god dialog med dem, og opplever at de forstår at det likner for mye på hverandre, sier han til DinSide.

- Vi har hele tiden sånne drøftinger med våre kunder, dette er spørsmål som dukker opp fra tid til annen med våre produkter, både Prior og Gilde, og det er klart at vi passer på våre merkevarer og prøver å forsvare dem.

- Jeg tenker at dette er litt kategoristandard, sa Bård Gultvedt, direktør for næringspolitikk og myndighetskontakt i NorgesGruppen, til DinSide mandag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer