Snyltestafetten

KOMMENTAR: Hva er verst? Snyte på skatten eller snike på trikken?

Er det verdt å gjøre seg selv til snylter for tre tiere? Foto: Ruter.no
Er det verdt å gjøre seg selv til snylter for tre tiere? Foto: Ruter.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du har ganske sikkert fått med deg alt bråket rundt taxisjåførene i Oslo. Med noen enkle tastetrykk har mange av dem lurt både kunden og skatteetaten. Siste nytt i saken er at 475 taxisjåfører i Oslo og Akershus er tatt for trygdesvindel. De har kjørt taxi og samtidig mottatt over 100 millioner kroner i trygdepenger. En kjent politiker har vært spesielt provosert over dette: Hvem tror de at de er som kommer hit til Norge og ikke tilpasser seg våre lover og regler?

Forrige ukes største skandale i mediene var pensjonsjukset på Stortinget. Minst seks pensjonerte stortingspolitikere har mottatt pensjon de ikke har krav på fordi de tjener for godt. Opplysningene har utløst voldsomme reaksjoner. En økonomistudent jeg kjenner, var spesielt opprørt over dette: Hvordan kan de forvente at vi skal følge lover og regler, når de folkevalgte ikke gjør det selv?

Men det kom også andre nyheter i forrige uke. Studenter svindler til seg millioner i stipend ved å oppgi falsk boligadresse. Stikkprøver viser at 4,5 prosent av alle studenter som mottar borteboerstipend, ikke skal ha det, og Lånekassen frykter at de utbetaler 65 millioner kroner for mye hvert år. Moren til en kamerat av meg ble ganske provosert da hun hørte dette: Finnes det ikke lenger noen moral blant norske studenter? Er de ikke bortskjemte nok som det er?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer