Sogneprest misbrukt på falske Facebook-profiler

Du må være forsiktig med hvem du godtar venneforespørsler fra.

FALSKE: Lengst til høyre ligger Marit Slettum sin Facebook-profil. De to andre er falske, men bruker altså Slettums profilbilde.  Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
FALSKE: Lengst til høyre ligger Marit Slettum sin Facebook-profil. De to andre er falske, men bruker altså Slettums profilbilde. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det synes jeg er rimelig guffent.

Det sier sogneprest Marit Slettum. Dinside har nettopp vist henne hvordan svindlere misbruker et bilde av henne på Facebook.

Noen har registrert falske profiler med norske navn og Slettums profilbilde, for å spre spam om «lånetilbud» hos norske Facebook-brukere.

- Jeg opplever meg selv som seriøs, og legger aldri ut noe useriøst på Facebook. At noen da bruker mitt bilde for å spre lånetilbud – det er aldeles utrolig, sier Slettum på telefon fra Etnedal i Oppland.

LES OGSÅ: Teknisk Ukeblad misbrukt i Facebook-svindel – prøver å lure nordmenn med iPhone for én krone

Kommenterer og poster

Gjennom omvendte bildesøk har Dinside funnet Slettums profilbilde på to falske Facebook-profiler: «Stangelande Cathrine» og «Bue Christine». Svindlerne har tydeligvis misforstått hva som er norske for- og etternavn, men har likevel klart å få et femtitalls godkjente venneforespørsler hver.

«Bue» skriver i en kommentar under et annet innlegg: «Gjør du trenger et lån? (...) Kontakt meg og fortalte meg beløpet og nedbetalingstid på din lånesøknad», etterfulgt av en e-post-adresse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.